Siirry sisältöön

Koulutukset

Päivitetty 31.8.2021

Koulutusmateriaaleja lisätty sivun alas.

Haluatko saada uutta oppia elintarvikkeisiin tai niiden tuotantoon – lähde mukaan KORU -hankkeeseen

Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto ovat yhdessä maakuntakorkeakoulutoimijoiden kanssa valmistelemassa KORU-hanketta toteutettavaksi Etelä-Pohjanmaan alueella. KORU-hankkeessa on tarkoituksena järjestää käytännön ruoka-aiheista koulutusta koulutus-, työpaja- ja vertaisoppimismuodoissa. Koulutukset järjestetään Kauhajoen, Kurikan ja Seinäjoen alueilla, mikäli saamme ESR-rahoitusta hankkeelle. Koulutukset ovat siten osallistujille maksuttomia.

Koulutusaiheet sopivat ruokakonseptien – sekä tilojen että tuotteiden – kehittäjille, ylläpitäjille, tilasuunnittelijoille ja -rakentajille. Osallistuja voi valita vain yhden kiinnostavan koulutuksen tai osallistua halutessaan kaikkiin osioihin. Koulutus järjestetään työpaketeittain ja niihin kuuluu lähipäiviä, ohjausta, vertaisoppimista ja lähimatkoja (Suomessa ja Merenkurkkualueella). Kohderyhmään kuuluu mikro- ja pk-yrittäjät ja niiden henkilökunta, yrittäjät, itsensä työllistäjät, irtisanomisuhanalaiset ja näille kohderyhmille palvelua tarjoavat tahot. Hankkeen toteuttavat mm. Taina Seppälä-Kolkka, Gun Wirtanen, Anu Hopia, Päivi Töyli ja Karri Kallio.

Hankesuunnitelmassa olevat työpaketit ovat:

  • TP1: Elintarvikelainsäädäntö ja tuotantotalous: 4 koulutuspäivää kunnittain
  • TP2: Tuotantotilakonseptien kehittäminen tilojen käyttäjille, ylläpitäjille, suunnittelijoille ja rakentajille: 12 koulutuspäivää neljässä pääkohteessa (osa koulutuspäivistä tapahtuu omissa tiloissa etäohjauksella)
  • TP3: Osallistujakohtaisen tuotekonseptien ja asiakastarpeen tunnistaminen ja kehittäminen: 15 koulutuspäivää neljässä pääkohteessa (osa koulutuspäivistä tapahtuu omissa tiloissa etäohjauksella)
  • TP4: Laatu- ja tuotantokriteerit, mittausmenetelmien valinta, käyttöönottokoulutus ja kannattavuuslaskelmat: 6 koulutuspäivää neljässä pääkohteessa
  • TP5: Tuotantoympäristön ja/tai tuotteiden pilotointi sekä alan tapahtumat: 10 koulutuspäivää (suurin osa koulutuksesta tapahtuu omissa tiloissa etäohjauksella)

Koulutus on suunniteltu toteutettavaksi kahdesti (syksy2021-kevät 2022 ja syksy 2022-kevät 2023), joten osallistuminen on mahdollista joko vuoden tai kahden vuoden aikana. Osallistujat, jotka suorittavat kokonaiset työpaketit, saavat osallistujatodistukset (ei opintopisteitä) kokonaisuuksista. Koulutus on siis maksutonta.

Ennen kuin saamme myönteisen päätöksen rahoitukselle, meillä tulee olla muutamia koulutuksesta kiinnostuneita osallistujia (yrityksiä tai henkilöitä).  Jos sinua kiinnostaa tämän tyyppinen koulutus, laita siitä viestiä Tarja Sandvikille tarja.sandvik@seamk.fi ke 5. toukokuuta 2021 mennessä. Lisätietoja antaa lisäksi Taru Mäki taru.maki@seamk.fi puh. 040 830 4105. Tervetuloa mukaan!

Sähköinen kasvinsuojelututkinto

Tervetuloa suorittamaan ammattimaiseen kasvinsuojeluaineiden käyttöön liittyvä kasvinsuojelututkinto sähköisesti. Täytä ilmoittautumislomakkeella tietosi huolellisesti, jotta saat tutkintotodistukseesi ja maksukuittiisi oikeat tiedot.

Tutkinnon voi tällä hetkellä suorittaa suomenkielellä.

Maksettuasi verkkomaksuna tutkintomaksun saat pian erillisen sähköpostiviestin, jossa on linkki tutkinnon suorittamiseen. Linkki on voimassa kaksi (2) viikkoa ilmoittautumisestasi.

Tutkintojärjestelmässä sinulla on tunti aikaa vastata 20 sinulle arvottuun kysymykseen. Kysymykset voivat käsitellä pelto-, puutarha- ja metsäpuolen kasvinsuojelua. Tentti pitää suorittaa kerralla ilman keskeytysmahdollisuutta.

Hyväksytysti suoritettuun tutkintoon tarvitaan vähintään 16 oikeaa vastausta. Jos et pääse kerralla läpi, sinulla on mahdollisuus uusia tentti kertaalleen. Hyväksytystä kasvinsuojelututkinnosta saat todistuksen välittömästi sähköpostiisi.

Tentin voit maksaa yleisesti käytössä olevilla verkkopankkitunnuksilla. Vahvan tunnistautumisen ennen tentin suorittamista voit tehdä näillä verkkopankkitunnuksilla: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OmaSp, OP, POP Pankki, S-pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken ja Mobiilivarmenne. 

Tutkintoon voit valmistautua käymällä ProAgrian kasvinsuojelukoulutuksissa, jolloin saat ajantasaisimman ammattitiedon kasvinsuojelusta. Toisena vaihtoehtona voit valmistautua esimerkiksi TUKESin verkkomateriaalin avulla.

Suorita Kasvinsuojelutentti tästä linkistä.

Atrian, A-tuottajien kehittämishankkeet

Pro Agrian hankkeet

Ohjeita kuvakaappauksen ja skannauksen tekemiseen puhelimella

Seuraavien linkkien takana on vinkkejä
•kuvakaappauksen tekemiseen (lomakkeesta)
   https://kotimikro.fi/puhelin/nain-teet-kuvakaappauksen-puhelimella

•Oman älypuhelimen skannaustoiminnon hyödyntämiseen
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/02/08/digitreenit-skannaa-kuitit-ja-tarkeat-paperit-talteen-kannykalla

Koulutusmateriaaleja:

Viljelijätukihakukoulutus 26.4.2021

Bioenergiawebinaari 19.4.2021

Maatilan sukupolvenvaihdos 1.3.2021

Maatilan yhtiöittäminen 8.12.2020

Luomuwebinaari 17.11.2021

Elintarvikkeiden suoramyynnin ja jatkojalostuksen koulutusiltojen vuodelta 2019

Pellon kasvukunto – koulutuksen materiaalit vuodelta 2018