Siirry sisältöön

Ilmoittautuminen esiopetukseen

Esiopetukseen tulee ilmoittaa v. 2017 syntyneet ja koululykkäystä saaneet lapset sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat lapset, jotka saavat opetuksen esiopetusryhmässä. Tiedote esiopetuksesta on lähetetty jokaisen v. 2017 syntyneen lapsen kotiin, ja sen saa tarvittaessa tulostettua alapuolelta latauslinkistä.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisessä asiointipalvelussa, jonka linkki löytyy alapuolelta. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, sitä haetaan erikseen sähköisessä asiointipalvelussa.

eAsiointi

Mikäli ei ole mahdollista hakea varhaiskasvatuspaikkaa sähköisesti, alla on paperinen hakemus.

Hakemus varhaiskasvatukseen

Lisätietoja antavat päiväkotien johtajat ja varhaiskasvatuspäällikkö.

Esiopetus (19 h viikossa) on maksutonta. Myös varhaiskasvatus on Kurikassa maksutonta 1.1.2022 lähtien.

Esiopetusta järjestetään Kurikassa päiväkotien yhteydessä. Päätös esiopetuspaikasta lähetetään kirjeitse kotiin toukokuun puoleen väliin mennessä. Päätöksen mukana tulee, jossa kerrotaan milloin ja miten tutustutaan esiopetusryhmään.

Esiopetusikäinen lapsi on tiedonhaluinen ja hän pitää erilaisista tekemisistä niin ryhmässä kuin myös yksinään. Esiopetuksessa lapsen kouluvalmiudet kehittyvät monipuolisten leikkien ja ohjatun toiminnan kautta. Ryhmässä opitaan muun muassa yhteistyötaitoja, keskittymistä, vuoron odottamista ja kuuntelutaitoja.

Latvala Elina
Perhepäivähoidon ohjaaja
elina.latvala@kurikka.fi
044 765 0199
Mäkitie 54, 61300 Kurikka