Siirry sisältöön

Ilmoittautuminen esiopetukseen

Esiopetukseen tulee ilmoittaa v. 2015 syntyneet ja koululykkäystä saaneet lapset sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat lapset, jotka saavat opetuksen esiopetusryhmässä. Tiedote esiopetuksesta on lähetetty jokaisen v. 2015 syntyneen lapsen kotiin, ja sen saa tarvittaessa tulostettua alapuolelta latauslinkistä.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisessä asiointipalvelussa, jonka linkki löytyy alapuolelta. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, sitä haetaan erikseen sähköisessä asiointipalvelussa.

eAsiointi

Mikäli ei ole mahdollista hakea varhaiskasvatuspaikkaa sähköisesti, alla on paperinen hakemus.

Hakemus varhaiskasvatukseen

Lisätietoja antavat päiväkotien johtajat ja varhaiskasvatuspäällikkö.

Esiopetus (19 h viikossa) on maksutonta, mutta varhaiskasvatus maksullista. Maksupäätös tehdään erikseen.

Esiopetusta järjestetään Kurikassa päiväkotien yhteydessä. Päätös esiopetuspaikasta lähetetään kirjeitse kotiin toukokuun puoleen väliin mennessä. Päätöksen mukana tulee, jossa kerrotaan milloin ja miten tutustutaan esiopetusryhmään.

Esiopetusikäinen lapsi on tiedonhaluinen ja hän pitää erilaisista tekemisistä niin ryhmässä kuin myös yksinään. Esiopetuksessa lapsen kouluvalmiudet kehittyvät monipuolisten leikkien ja ohjatun toiminnan kautta. Ryhmässä opitaan muun muassa yhteistyötaitoja, keskittymistä, vuoron odottamista ja kuuntelutaitoja.

Koskenvalta Outi
varhaiskasvatuspäällikkö
outi.koskenvalta@kurikka.fi
050 595 0560
Mäkitie 54