Siirry sisältöön

Ajankohtaista Musiikkiopistolla

Iiro Rantalan My Finnish Calendar -konsertti Kurikan kampuksella keskiviikkona 12.2.2020 klo 19.00.

Workshop klo 16.00 alkaen kampuksen aulassa.

My Finnish Calendar on Iiro Rantalan säveltämä vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta.

Uusiin sävellyksiinsä Iiro Rantala on saanut tällä kertaa innoituksensa Vivaldin tavoin vuodenajoista, joita Suomessa on tyypillisesti ainakin neljä.

Rantala soittaa esityksessä suomalaisen kalenterivuoden, kaikki 12 kuukautta, läpi.
12 erilaiseen kappaleeseen sisältyy myös suomalaisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan, ja joka melkein aina on pettymys.

Kuuntele ääninäyte

Music Institute news in english

Huilistit Uuteen-Seelantiin 11.-25.10.2019

Suomalainen huiluryhmä (tällä kertaa nimellä KuJan Pillipiiparit) edustaa maamme musiikkikasvatuksen korkeaa tasoa. Johtaja ja pedagogi, FM Auli Frigård (ent. Tuohimäki) on yksi maamme merkittävistä huiluyhtyemusiikin ja orkesteritoiminnan kehittäjistä. Hän on toiminut pitkään Suomen Huiluseurassa, myös puheenjohtajana ja on sen kunniajäsen. Häneltä on myös julkaistu ensimmäinen suomalainen huiluyhtyeelle sovitettu kokoelma “Suomalaista musiikkia huilukvartetille”.

Huiluryhmä on esiintynyt useissa eri maissa: Unkari, Italia, Ranska, USA (&YK), Puola, Tsekinmaa, Saksa, Japani, Viro, Ruotsi, Peru, Brasilia, Australia, Malesia, Etelä-Afrikka ja Iso-Britannia. Ryhmä on ottanut osaa useisiin kansainvälisiin festivaaleihin eri maissa, esim. Manchesterin ja Tallinnan kansainvälisille huilufestivaaleille.

Uuteen-Seelantiin matkustaa 12 soittajaa: 10 huilistia, yksi viulisti ja pianisti. Neljä heistä on ammattilaisia: johtajan lisäksi hänen aiempi oppilaansa, huilunsoitonopettaja Tiina-Kaisa Aro-Heinilä, viulisti Anri Tuohimäki ja pianisti Ari-Matti Tuomisto.

KuJan Pillipiiparit johtajanaan Auli-Frigård tekevät yhteistyötä Uuden-Seelannin huilistien kanssa 11.-25.10.2019 Aucklandissa ja Wellingtonissa. Pianistina toimii Ari-Matti Tuomisto