Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen, vaihtaminen ja irtisanominen

Varhaiskasvatukseen liittyvää palveluohjausta antavat Leila Koskiniemi ja Elina Latvala. Heihin voit olla yhteydessä kun olet

  • hakemassa varhaiskasvatuspaikkaa
  • muuttamassa varhaiskasvatuksen hoitotunteja
  • irtisanomassa lapsen varhaiskasvatuspaikkaa
  • tarvitsette muuta tietoa varhaiskasvatukseen liittyen
Koskiniemi Leila
perhepäivähoidon ohjaaja
leila.koskiniemi@kurikka.fi
044 550 3053
Kirkkotie 4, 61600 Jalasjärvi
Latvala Elina
Perhepäivähoidon ohjaaja
elina.latvala@kurikka.fi
044 765 0199
Mäkitie 54, 61300 Kurikka

Kurikan kaupungin päiväkoteihin, perhepäivähoitoon ja esiopetukseen haetaan sähköisellä hakemuksella CGI Vesa palvelussa. Pääset CGI Vesaan täyttämään hakemuksen alla olevasta painikkeesta. Jokaisesta lapsesta tulee täyttää oma varhaiskasvatushakemus. Hakemus löytyy CGI Vesasta klikkaamalla kohtaa ”Perhe” sivuvalikosta. Tämä jälkeen valitse ”Dokumentit” ylävalikosta. Klikkaa oikeasta yläreunasta ”Toiminnot”-painiketta ja valitse alasvetovalikon ”Uusi hakemus”. Tarkemmat ohjeet hakemuksen täyttämiseen löytyvät alempaa sivulta.

HUOM! Mikäli olette muuttamassa Kurikkaan, mutta kirjanne ovat vielä toisessa kunnassa/kaupungissa, täytäthän tällöin paperisen varhaiskasvatushakemuksen alempaa sivulta tai olet yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjausta antaviin henkilöihin.

CGI Vesa

Mikäli ei ole mahdollista hakea varhaiskasvatuspaikkaa sähköisesti, alla on paperinen hakemus.

Hakemus varhaiskasvatukseen

Lisätiedot ja ohjeet varhaiskasvatushakemuksen täyttämiseen löydät alla olevan painikkeen takaa.

Ohje varhaiskasvatushakemuksen täyttämiseen

Hakuaikataulu

Varhaiskasvatuspaikkaa on haettava pääsääntöisesti neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Päiväkoti- tai perhepäivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden.

Mikäli varhaiskasvatuksen toivottuun alkamisajankohtaan on aikaa alle neljä kuukautta, hakemukselle tulee lisäksi valittaviksi akuutti ja pikainen käsittelyaika. Akuutissa käsittelyaika on kaksi viikkoa ja pikaisessa alle neljä kuukautta.

Syksyllä vapautuviin paikkoihin haku tapahtuu vuosittain keväällä helmikuun alkupuolella (tämä haku erityisesti hoitopaikkaa vaihtaville). Hakemus on voimassa vuoden sen vastaanottopäivämäärästä.

Suosittelemme, että teet lapselle hakemuksen varhaiskasvatukseen heti, kun: 

  • haet koulutukseen tai opiskelemaan
  • ilmoittaudut TE-toimiston asiakkaaksi
  • teet työpaikkahakemuksen
  • valmistelet muuttoa Kurikkaan tai
  • olet palaamassa töihin perhevapaiden jälkeen.

Nämä eivät ole äkillisiä hoidontarpeita, vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Hakemuksen voi aina peruuttaa, mikäli hoitopaikkaa ei tarvitsekaan.

Hakuaika, kun hoidon tarve tulee äkillisesti

Kun hoidon tarve tulee äkillisesti työn tai opiskelun vuoksi, varhaiskasvatuspaikka järjestetään kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Mikäli tarve on äkillinen, eli et ole osannut ennakoida hoidon tarvetta millään tavalla, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin hoidon tarve alkaa.

Hakemuksella on valittavissa akuutti ja pikainen käsittely. Akuutissa käsittelyaika on kaksi viikkoa ja pikaisessa alle neljä kuukautta.

Lapsen oikeus varhaiskasvatukseen

Jokaisella lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen. Vuorohoito ei ole subjektiivista varhaiskasvatusta, vaan vuorohoidon tarve tulee perustua huoltajien työhön tai opiskeluun. 

Lisätietoja varhaiskasvatuspaikan hakemista, vaihtamisesta ja irtisanomisesta antavat päiväkotien johtajat, joiden yhteystiedot löytyvät päiväkotien omien sivujen yhteydestä.

Kaikki Kurikan päiväkodit

Varhaiskasvatuksen alkaessa

Olkaa yhteydessä lapsen ryhmään ja sopikaa tutustumiskäynneistä, ennen kuin lapsi aloittaa varhaiskasvatuksessa. Tutustumiskäynnit helpottavat hoidon aloitusta, kun lapsi pääsee tutustumaan kasvattajiin ja ryhmän muihin lapsiin etukäteen. Tutustumiskäyntien yhteydessä täydennetään varhaiskasvatussopimus, jota päivitetään tarpeen mukaan sekä silloin, jos lapsi vaihtaa ryhmää.

Hoitopaikan irtisanominen

Huoltajien tulee irtisanoa lapsen hoitopaikka kirjallisesti alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla. Alla tulostettavassa muodossa oleva varhaiskasvatuksen muutoslomake.