Siirry sisältöön

Jalasjärvi-järven kunnostussuunnitelma

Jalasjärven alueella sijaitsevalle Jalasjärvi-järvelle laaditaan uutta kunnostus- ja hoitosuunnitelmaa. Kurikan kaupunki on hakenut suunnitelman laadintaan rahoitusta ELY-keskukselta, ja suunnitelmaa laatii tällä hetkellä oululainen Maveplan Oy.

Suunnitelmaa esitellään sen laatimisen aikaan asukastilaisuuksissa.

Ensimmäinen asukastilaisuus pidettiin 14.12.2023, jonka materiaalit on selattavissa alta.

Illan alkuperäinen esitys Muistio 14.12.2023 tilaisuudesta

Seuraava asukastilaisuus järjestetään Jalasjärven Kirkonkylän koulun ruokalassa keskiviikkona 10.4. Aloitetaan kahvilla klo 17.30 (Kynttilänkuja 2A, 61600 Jalasjärvi).

Kahvituksen vuoksi toivomme ilmoittautumisia7.4. mennessä.

Ilmoittaudu 10.4. tilaisuuteen

Kesän korvalla 5.6.2024 järjestetään Jalasjärvitalolla asukastilaisuus, jossa esitellään valmistunutta suunnitelmaa. Kahvituksen vuoksi toivomme ilmoittautumisia 31.5. mennessä.

Ilmoittaudu 5.6. tilaisuuteen

Ilmoittautuneille lähetetään muistutusviesti lähempänä tilaisuutta.

Jalasjärven vesistökunnostuksen taustaa

Jalasjärven vesistöön on aiemmin tehty kunnostus- ja hoitosuunnitelma vuonna 2001. Suunnitelmaa ei ole kuitenkaan aikoinaan lähdetty toteuttamaan, ja siksi suunnitelmaan laaditaan nyt päivitystä.

Uusi suunnitelma valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä. Päivityksen laadinnassa kuullaan myös alueen asukkaita ja maanomistajia, joiden päivittäiseen elämään järven muutokset vaikuttavat. Yhtenä suunnitelman keskeisimmistä toimenpiteistä olisi järven keskivedenkorkeuden nosto. Kunnostussuunnitelman tavoitteena on parantaa järven virkistyskäyttömahdollisuuksia, veden laatua sekä järvimaisemaa. Järven kunnostukseen haetaan toteuttajaa paikallisista toimijoista.

Hankkeen toteuttajana on Kurikan kaupungin elinvoimaosasto.

Yli-Hynnilä Reetta
hankeasiantuntija
reetta.yli-hynnila@kurikka.fi
050 305 4982