Siirry sisältöön

Jalasjärvi-järven kunnostussuunnitelma

Jalasjärven alueella sijaitsevalle Jalasjärvi-järvelle laaditaan uutta kunnostus- ja hoitosuunnitelmaa. Kurikan kaupunki on hakenut suunnitelman laadintaan rahoitusta ELY-keskukselta, ja suunnitelmaa laatii tällä hetkellä oululainen Maveplan Oy.

Suunnitelmaa esitellään sen laatimisen aikaan asukastilaisuuksissa. Seuraava asukastilaisuus, jossa esitellään valmis suunnitelma, pidetään loppusyksystä. Asukastilasiuuden ajankohta julkaistaan paikallioslehdessä sekä tällä sivulla. Kutsu lähetetään myös suoraan aikaisemmissa tilaisuuksissa olleille.

Suunnittelun aikana on pidetty asukastilaisuuksia joiden materiaalit on selattavissa alta.

14.12.2023 pidetyn illan esitys Muistio 14.12.2023 tilaisuudesta 10.4.2024 pidetyn illan esitys 5.6.2024 pidetyn illan esitys

Jalasjärven vesistökunnostuksen taustaa

Jalasjärven vesistöön on aiemmin tehty kunnostus- ja hoitosuunnitelma vuonna 2001. Suunnitelmaa ei ole kuitenkaan aikoinaan lähdetty toteuttamaan, ja siksi suunnitelmaan laaditaan nyt päivitystä.

Uusi suunnitelma valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä. Päivityksen laadinnassa kuullaan myös alueen asukkaita ja maanomistajia, joiden päivittäiseen elämään järven muutokset vaikuttavat. Yhtenä suunnitelman keskeisimmistä toimenpiteistä olisi järven keskivedenkorkeuden nosto. Kunnostussuunnitelman tavoitteena on parantaa järven virkistyskäyttömahdollisuuksia, veden laatua sekä järvimaisemaa. Järven kunnostukseen haetaan toteuttajaa paikallisista toimijoista.

Hankkeen toteuttajana on Kurikan kaupungin elinvoimaosasto.

Kunnostussuunnitelman laadintaan on saatu avustusta Etelä-Pohjanmaan ELY keskukselta sekä Kyrönjokirahastolta ja Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry:ltä.

Yli-Hynnilä Reetta
hankeasiantuntija
reetta.yli-hynnila@kurikka.fi
050 305 4982