Siirry sisältöön

Erityisryhmien ohjattu liikunta

Liikuntapalvelut tarjoaa ohjattua liikuntaa kuntalaisille vauvasta vaariin. Liikuntamuodoista vesiliikunta ja salijumpat kattavat pääosan liikuntatarjonnasta.

Kurikka tarjoaa hyvät olosuhteet monipuoliseen liikunnan harrastamiseen yksin tai ryhmässä. Hyvin hoidetut hiihtoladut ja kuntoradat houkuttelevat hiihtäjiä, lenkkeilijöitä ja sauvakävelijöitä liikkumaan ulkona. Molskiksen altaissa viihtyvät niin uimakoululaiset, uimarit kuin vesijumpparitkin.

Erityisryhmien liikunta

Liikunnan erityisryhmiin kuuluvat liikuntarajoitteiset ja pitkäaikaissairaat henkilöt sekä ne iäkkäät henkilöt, joilla toimintakyvyn heikkeneminen estää yleisten liikuntapalvelujen käytön. Lisäksi erityisryhmiin lasketaan kuuluvaksi sosiaalisten syiden vuoksi yleisten liikuntapalvelujen ulkopuolelle jäävät henkilöt.

Suurimmat erityisryhmät ovat vammaiset (liikunta-, aisti- ja kehitysvammat tai -viivästymät), pitkäaikaissairaat (sydän- ja verisuonitaudit, hengityselinsairaudet, sokeritauti ja muut aineenvaihduntasairaudet, syöpäsairaudet sekä mielenterveyshäiriöt) ja huonokuntoiset ikääntyneet henkilöt.

Tällä hetkellä Kurikassa järjestetään lukuisia erilaisia erityisryhmien liikuntatoimintoja. Kunnassa on lisäksi palkattu erityisliikunnanohjaaja ohjaamaan ja koordinoimaan erityisryhmien liikuntaa.

Soveltavan liikunnan esite 2021-2022 Ilmoittautuminen Soveltavan liikunnan ryhmiin 2021-2022
Siltakorpi Annukka
Liikuntatoimen päällikkö. Poissa 9/2022 saakka. Sijaisena Samuli Mäenpää
Isoniemi Emmi
Erityisryhmien liikunnanohjaaja
emmi.isoniemi@kurikka.fi
044 702 2181
Samuli Mäenpää
vs. liikuntatoimen päällikkö
samuli.maenpaa@kurikka.fi
0503428159