Siirry sisältöön

Hoitoaikojen ilmoittaminen ja seuranta

Kurikan kaupungissa on käytössä varhaiskasvatuksen sähköinen ohjelma CGI VESA, jonka kautta varhaiskasvatuksessa oleville lapsille varataan hoitoajat ja pystytään seuraamaan lapselle varattuja ja toteutuneita hoitotunteja.

19.2.2024 alkaen hoitoajat varataan CGI Vesassa eAsioinnin sijaan. Ensimmäinen viikko, jonka osalta hoitoajat tulee varata uudessa ohjelmassa CGI Vesassa, on viikko 10 (4.3.2024 alkava viikko). Viikon 10 osalta hoitoajat tulee olla ilmoitettuna CGI Vesaan sunnuntaina 25.2.2024 klo 23.59 mennessä. Varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajille on jaettu asiaan liittyvä tiedote varhaiskasvatusyksiköiden kautta. Tiedote löytyy myös selatessa tätä sivua alaspäin.

Lapselle varattuja ja toteutuneita hoitotunteja pääsee CGI Vesassa seuraamaan painamalla kalenterinäkymän alta ”tuntien seuranta”-painiketta. Tästä avautuu näkymä, josta näkee kuukausikohtaisesti lapselle varatun varhaiskasvatuksen laajuuden(=tuntiluokan/kk), ohjelmassa kyseiselle kuukaudelle ilmoitetut hoitotunnit, jäljellä olevat varattavissa olevat tunnit, kyseisen kuukauden toteutuneet tunnit ja jäljellä olevat toteutuneet tunnit. Mikäli tuntimäärän edessä näkyy miinus-merkki tarkoittaa se, että varaukset/toteutuneet hoitotunnit ovat ylittäneet varatun määrän.

Pääset ilmoittamaan hoitoajat seuraavan painikkeen kautta

CGI Vesa

Tiedote perheille hoitoaikavaraus järjestelmän muuttumisesta 19.2.2024 alkaen

Lisätietoja hoitoaikojen ilmoittautumisesta ja seurannasta saat alla olevasta ohjeesta tai perhepäivähoidon ohjaajilta / päiväkotien johtajilta. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta sekä päiväkotien omien sivujen yhteydestä.

Ohjeet CGI Vesaan kirjautumiseen ja hoitoaikojen ilmoittamiseen

Kaikki Kurikan päiväkodit

Milloin lapselle pitää ilmoittaa hoitoajat?


Varaa lapsesi hoitoajat CGI Vesassa viimeistään viikkoa ennen hoidon tarvetta sunnuntaina klo 23.59 mennessä. Esimerkiksi viikon 10 osalta hoitoaikavaraus tulee olla tehtynä viimeistään viikon 8 sunnuntaihin klo 23.59 mennessä.

Miksi ennalta tiedossa olevat poissaolot pitää myös ilmoittaa?


Huomioithan, että myös ennalta tiedossa olevat poissaolot (lomat ym.) pitää ilmoittaa. Ennalta tiedossa olevat poissaolot tulee ilmoittaa, koska ne vaikuttavat henkilökunnan työvuoroihin sekä lasten ateriatilauksiin. CGI Vesassa on käytössä kolme poissaolomerkintää ”poissa” , ”vapaalla” ja ”sairaana”.

Poissa-merkintää käytetään silloin, kun lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta (loma-ajat kuten talvi- tai kesäloma tai muu yksittäinen ns. äkillinen poissaolopäivä, joka ei toistu samana viikoittain/kuukausittain)

Vapaalla-merkintä= lapsella sovittu vapaapäivä, joka toistuu samana viikoittain (esim. lapsella on hoidontarve ma-to ja perjantaisin sovittu vapaapäivä. Tällöin perjantain kohdalle merkitään ”vapaalla”)

Sairaana-merkintää käytetään silloin, jos lapsella on ennalta tiedossa oleva sairaalaoperaatio kuten leikkaus.

Voiko kerralla ilmoittaa koko kuukauden hoitoajat?


Voit ilmoittaa kerralla usean viikon hoitoajat. Suosituksena on, että ilmoitat koko kalenterikuukauden hoitoajat. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä merkintä, vuorohoidossa oleville lapsille myös viikonlopun päiville. Kun olet varannut CGI Vesassa hoitoajan, kyseisen päivän kohdalle kalenteriin ilmestyy merkiksi väkänen varatusta hoitoajasta.

Mitä jos en ilmoita hoitoaikoja määräaikaan mennessä?


Jos et tee hoitoaikavarauksia määräpäivään mennessä, katsotaan, että tarvetta hoitopäiville ei seuraavan jakson aikana ole. Mikäli työstä tai opiskelusta johtuvaa välttämätöntä hoidon tarvetta kuitenkin on, ota välittömästi yhteyttä lapsesi päiväkodin johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan.

Mitä jos järjestelmä on jo lukkiutunut?


Kun järjestelmä on lukkiutunut, muutoksia tehdään vain perustelluista syistä. Mikäli työstä tai opiskelusta johtuvasta syystä hoidon tarve muuttuu ja ohjelmassa viikko on jo lukkiutunut, ole yhteydessä lapsen ryhmään. Hoitotunteja saa varata maksimissaan sijoituspäätöksessä sovittujen tuntien mukaisesti.

Koskiniemi Leila
perhepäivähoidon ohjaaja
leila.koskiniemi@kurikka.fi
044 550 3053
Kirkkotie 4, 61600 Jalasjärvi
Latvala Elina
Perhepäivähoidon ohjaaja
elina.latvala@kurikka.fi
044 765 0199
Mäkitie 54, 61300 Kurikka