Siirry sisältöön

Kurikan kävelykampanja 15.5-31.10.2024

Kampanjan tavoitteena on kannustaa kaiken ikäisiä ja kuntoisia kuntalaisia kävelemään. Kävely sopii useimmille ihmisille ikään katsomatta ja edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. UKK instituutin mukaan kävely on monipuolinen terveyspommi! Kävely kohottaa mm. kestävyyskuntoa, vahvistaa varsinkin alavartalon lihaksia, tekee hyvää nivelille, auttaa tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, laskee verenpainetta, auttaa laskemaan verenpainetta, parantaa kognitiivisia toimintoja ja auttaa ehkäisemään pitkäaikaissairauksia ja paljon muuta. Lähde sinäkin siis kävelemään ja osallistu kampanjaan.

Kampanjaan osallistut seuraavalla tavalla

Kurikan kaupungin alueella on 8 kävelykampanjan laatikkoa. Laatikoista löytyy vihot, joihin voi kirjoittaa nimen ja halutessaan oman lenkin keston minuutteina tai kilometreinä. Lisäksi laatikoista löytyy QR-koodi, joiden kautta voi myös osallistua kampanjaan. Kampanjan päätteeksi suoritetaan arvonta vihkoihin ja QR-koodien kautta tehtyjen merkintöjen pohjalta.

Kampanjan postilaatikot

Kurikan kaupunki on avannut myös kyläkeskuksiinsa muutamia mukavia kävelyreittejä, joiden varrelta voi pongailla paikallisia nähtävyyksiä