Siirry sisältöön

Aloittavalle ja nuorelle yritykselle

Aloittavalle yrittäjälle

Kurikan kaupungin Yrityspalvelupiste Formu palvelee yrittäjiä ja kuntalaisia Kurikan ydinkeskustassa osoitteessa Keskuspuistikko 14.

Formusta yrittäjä tai yrittäjäksi aikova saa veloituksetta käytännön neuvot siihen, mihin mennä ja miten toimia yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Olemme olemassa kaikkia kurikkalaisia, jurvalaisia ja jalasjärvisiä yrityksiä varten yrityksen ikään, kokoon, toimialaan tai toiminnan laajuuteen katsomatta.

Lue lisää yrityspalveluista

Aloittavien yrittäjien neuvontapalvelut tarjotaan Kurikassa Uusyrityskeskus Neuvoa antavan kautta. Varaa aika maksuttomaan palveluun, kun olet perustamassa yritystä. Palvelu on täysin luottamuksellista. Voit myös halutettasi varata ensin ajan kaupungin yritysasiantuntijalle, jonka kanssa voit jalostaa ajatuksiasi ennen varsinaista aloittavan yrittäjän neuvontaa.

Seuraava maksuton Aloittavan yrittäjän ilta järjestetään 3.5.2023 Yrityspalvelupiste Formussa. Lue lisää >>

Varaa aika Uusyrityskeskukseen

Onko yritykselläsi takana toimintaa 1-3 vuotta? Tule mukaan nuorten yritysten tilaisuuksiin!

SeAMKin Myrsky-hankkeessa nuorille yrityksille järjestetään info- ja sparraustilaisuuksia. Tavoitteenamme on tukea eteläpohjalaisia nuoria yrityksiä, jotka ovat 1–3-vuotiaita. Kyse ei siis ole yrittäjän iästä vaan yrityksistä, jotka on perustettu noin vuosina 2019-2021. Haasteita riittää monella etenkin alkuvuosina, ja on tärkeää, että niihin löytyisi apu helposti. Monesti ongelmat eivät ole ylipääsemättömiä, mutta vaativat käsittelyä.  Tervetuloa verkostoitumaan ja pohtimaan yrittäjyyden alkuvuosien haasteita yhdessä!

Sparrausklinikat järjestetään etänä Teamsin välityksellä. Aamu- ja iltapäivät ovat saman sisältöisiä, voit siis osallistua itsellesi sopivaan aikaan.

Sopimusten ABC
Sopimusten ABC – Hyvä sopimus on turva, ei taakka. Hiljainen, suullinen vai kirjallinen sopimus? Miten laadin sopimuksen ja miksi se on tärkeää?

to 4.5.2023: klo 8.30–10.00 & klo 17.00–18.30

Talous ja hinnoittelu
Tunnetko yrityksesi talousluvut? Talousinformaation yhtenä tehtävänä on avustaa yrityksen johtamisessa. Tutustumme myös hinnoittelun peruskysymyksiin ja siihen, miten hinnoittelulla voit vaikuttaa mm. yrityksesi kannattavuuteen.

ti 9.5.2023: klo 8.30–10.00 & klo 17.00–18.30

Markkinointi
Markkinointi – Kuka on asiakkaasi? Löytääkö asiakkaasi sinut? Kuka hoitaa myynnin ja markkinoinnin?

to 1.6.2023: klo 8.30–10.00 & klo 17.00–18.30

Itsensä johtaminen
Itsensä johtaminen – Sinä osaat! Ota rohkeasti käyttöön uusia työtapoja. Tavoitteiden ja priorisoinnin tärkeys, ajankäyttö, hyvinvointi ja palautuminen.

ke 7.6.2023 klo 8.30–10.00 & klo 17.00–18.30

Osallistu mukaan etäklinikalla ja verkostoidu!

Sparrausklinikoista järjestetään ns. etäklinikoita Kurikassa. Etäklinikoissa osallistujat kokoontuvat yhteen saman pöydän ääreen seuraamaan verkon välityksellä Sparrausklinikan ohjelmaa ja keskustelemaan aiheesta sekä samaan vertaistukea. Tarjolla on myös pientä purtavaa.

Etäklinikat Kurikassa järjestetään kaikkina kertoina vain ilta-aikoina 17.00 – 18.30. Jos haluat osallistua etäklinikoille, ilmoittaudu silloin vain iltaklinikoille. Etäklinikoille ilmoittaudutaan erikseen, saat siitä ohjeet varsinaisen ilmoittautumisesi jälkeen.

Ilmoittaudu mukaan ja lue lisää sparrausklinikoista

Syksyllä 2023 jatketaan uusin toimenpitein. Seuraa ilmoittelua!

Yritystulkki

Tutustu myös Yritystulkkiin, joka sisältää laskentaohjelmat, lomakkeet, sopimuspohjat ja käytännön tietoa yrittäjille. Lisäksi Yritystulkista löytyvät työkirjat markkinoinnin ja myynnin suunnitteluun.

YritysTulkki

Jos olet vielä vasta yrityksen suunnittelussa alkumetreillä, niin tule ensin yritysasiantuntijoidemme juttusille, autamme ja sparraamme sinua eteenpäin ja ohjaamme sinut sen jälkeen oikealle asiantuntijalle.

Bäckström Anne
yritysasiantuntija
anne.backstrom@kurikka.fi
044 732 4196
Orhanen Timo
Yritysasiantuntija, Projektipäällikkö, Kehittyvä Botniaring –hanke
timo.orhanen@kurikka.fi
040 131 9584
Kurikka Jussi-Pekka (poissa 30.6.2023 saakka)
yritysasiantuntija (työvapaalla)
jussi-pekka.kurikka@kurikka.fi
044 760 9122