Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuksen palveluseteli

Varhaiskasvatuksen palvelusetelihakemus

Kunta voi järjestää lasten varhaiskasvatuksen alaan kuuluvat tehtävät antamalla palvelunkäyttäjälle varhaiskasvatuksen palvelusetelin. Palveluseteli ei poista kunnan velvollisuutta järjestää varhaiskasvatusta ja perheellä säilyy oikeus hakea joko kunnalliseen tai yksityiseen varhaiskasvatukseen.

Varhaiskasvatuksen palveluseteli voidaan myöntää perheelle varhaiskasvatuksen järjestämiseksi yksityiseen päiväkotiin tai yksityiseen perhepäivähoitoon, jotka kunta on hyväksynyt palvelusetelillä tuottavaksi palveluntuottajaksi. Mikäli lapsi saa varhaiskasvatuksen palvelusetelin käyttöönsä, ei hän voi saada yksityisen hoidon tai kotihoidon tukea eikä kuntalisää. Yksityistä varhaiskasvatusta voi käyttää vaihtoehtoisesti myös Kelan yksityisen hoidontuella. Tällöin perheellä ei ole käytössä kunnan myöntämä palveluseteli.

Palvelusetelin sääntökirjassa kunta asettaa toiminta- ja menettelytapaohjeet palvelusetelitapahtuman eri osapuolille. Palvelusetelijärjestelmän pelisäännöt määritellään palvelusetelin sääntökirjassa, joka koostuu yleisestä osasta sekä erityisestä osasta.


Hyväksytyt palvelusetelituottajat

Touhula Magneetti

Lisätietoja Touhula Magneetista alla olevasta linkistä.

Touhula Magneetti

Päiväkoti JUMP

Lisätietoja Päiväkoti Jumpista alla olevasta linkistä.

Päiväkoti JUMP
Koskenvalta Outi
varhaiskasvatuspäällikkö
outi.koskenvalta@kurikka.fi
050 595 0560
Mäkitie 54