Siirry sisältöön

Tietosuoja ja rekisteriselosteet

Tietosuoja-asetus

Henkilötietojen käsittelyä ohjaa EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Asetusta täydentää oma kansallinen lainsäädäntö kuten esimerkiksi julkisuuslaki ja tietosuojalaki. Lisäksi viranomaisen henkilötietojen käsittelyä ohjataan lukuisilla erityislaeilla. Lainsäädäntöä täydennetään organisaation omilla sisäisillä ohjeilla.

Kurikan kaupungilla henkilötietoja kerätään ja käsitellään lainmukaisesti ja läpinäkyvästi tuottamissamme palveluissa. Keräämme henkilötietoja vain tiettyä laillista tarkoitusta varten. Emme käsittele, käytä tai yhdistä henkilötietoja muuhun kuin alkuperäiseen käyttötarkoitukseen.  

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (EU) 2016/679

Tietojen käsittely

Kurikan kaupungin palveluista suurin osa perustuu lakisääteisen velvoitteen toteuttamiseen, yleiseen etuun tai julkisen vallan käyttämiseen. Emme tästä syystä tarvitse erillistä suostumusta henkilötietojesi käsittelyä varten.

Rekisteröidyt (henkilö, jonka tietoja käsitellään) voivat koska tahansa lakisääteisiin oikeuksiinsa vedoten pyytää omat tietonsa tarkastettavaksi, oikaistavaksi, täydennettäväksi tai poistettavaksi. Oikeudet riippuvat kuitenkin henkilötietojen käsittelyperusteista.

Tietojen tarkistusta, oikaisua, täydennystä tai poistoa voit pyytää alla olevilla lomakkeilla:

Evästeet

Käytämme Kurikan kaupungin verkkopalveluissa evästeitä parantaaksemme sivujamme. Evästeiden tai muiden tekniikoiden avulla käyttäjä ei ole tunnistettavissa, ellei käyttäjä itse anna tietojaan esim. lomakkeen kautta.

Mikäli selaimesi on asetettu vastaanottamaan evästeitä ja vierailet sivustollamme, pidämme tätä osoituksena siitä, että hyväksyt evästeidemme käytön.

Useimmista selaimista on mahdollista kytkeä pois päältä evästetoiminto. Lisätietoja evästeiden poiskytkemisestä löydät selaimen omista asetuksista. Huomioithan kuitenkin, että evästeiden poiskytkeminen saattaa vaikuttaa joihinkin verkkosivujemme palvelujen asianmukaiseen toimimiseen.

Lisätiedot

Lisätietoja saat tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuilta ja tietosuojavastaavalta.

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Hietikko Paula
arkistosihteeri, tietosuojavastaava
paula.hietikko@kurikka.fi
044 735 5427
Laurintie 21, 61300 Kurikka