Siirry sisältöön

Kauppiasverkosto

Uusi kaupunkivetoinen kauppiasverkosto vuodelle 2024

Kurikan Kauppiasforum on toiminut vuosikymmeniä aktiivisesti ja näkyvästi Kurikassa. Uusien suunnitelmien myötä tavoitteena on jatkossa saada uudella kaupunkivetoisella kauppiasverkostolla lisää jäseniä koko Kurikasta ja jalostaa Kauppiasforumissa tehtyä hyvää työtä näkyvämmäksi ja isommaksi.  Kivijalkaa uudelle kaupunkivetoiselle toimintatavalle on rakennettu syksyn ajan hyvässä yhteistyössä yrittäjien, kauppiaiden ja palvelualan toimijoiden kanssa.

Mitä tehdään vuonna 2024?

Kurikan kaupunki ottaa vetovastuun kauppiasverkoston koordinoinnista, mutta päätökset kampanjoista tehdään yhdessä toimijoiden kanssa. Toiminta on kaikille avointa (kauppiaat, palvelualan toimijat jne).​

Kurikan kaupungin elinvoimaosaston markkinointibudjetista sidotaan kahdeksi vuodeksi 5 000 € / vuosi verkoston yhteismarkkinointipottiin. Toinen puoli yhteispotista tulee toimijoilta vuosimaksuina, jotka kaupunki laskuttaa.​​ Verkosto toteuttaa kaksi kampanjaa: yhden keväällä (15.-16.3.2024) ja toisen syksyllä (27.-28.9.2024). Kampanjoiden tavoitteena on markkinoida ja tuoda isosti esille koko Kurikan alueen ostosmahdollisuuksia, kivijalkaliikkeitä ja palveluntuottajia.

Yhteispotilla maksetaan kattomarkkinointia: lehti-ilmoituksia, somenäkyvyyttä, digibannereita, tienvarsimainoksia, ikkunanauhoja, ilmapalloja, hinnastopohjia, mainosviirejä jne. Kattomarkkinoinnilla pidetään huoli, että kampanja näkyy ja kuuluu ja mukana olevat yritykset ja toimijat tuottavat sisällön kampanja-ajankohtaan. Kaupunki tuottaa visuaalisen ilmeen, ylläpitää kampanjasivua ja somea, kilpailuttaa ja hankkii yhteiset materiaalit sekä tekee seurantaa budjetista, kokemuksista ja tuloksista.

Kauppiaille/yrittäjille jää aikaa ja resursseja keskittyä oman kampanjan ideoimiseen ja rakentamiseen kaupungin tuottaessa puitteet. ​Kukin verkoston toimija toteuttaa myös omaa markkinointia ja sisältöä kampanja-ajankohtaan resurssiensa puitteissa (myöhempiä aukioloaikoja, alennuksia, kahvitarjoilua, tietyn tunnin tarjouksia, edustajia, jne.) Elinvoiman yritysasiantuntijat auttavat mielellään ideoinnissa!

Suunnitelmissa on myös tuottaa kampanja-ajankohtiin kaupungin liikunta-, vapaa-aika- ja kulttuuriosastojen kanssa yhteistyössä säpinää ja vipinää!

Vuosimaksu / yritys, toimipaikka

1-2 työntekijää (ml. yrittäjä) 120 €
3-5 työntekijää 170 €
6-10 työntekijää 250 €
yli 10 työntekijää 300 €

Askelmerkit

Joulukiireistä huolimatta lähiaikoina kiinnostuneille lähetetään lyhyt taustakysely, kerätään liittymislomakkeet, kootaan porukka kasaan, viimeistellään suunnitelmat, ideoidaan käytännön toteutus ja mennään määrätietoisesti kohti yhteistä näkyvyyttä ja kampanjaa. Jos verkosto herättää innostusta, jätä yhteystietosi tai ole rohkeasti yhteydessä ja lähde mukaan toimintaan!  

Jätä yhteystietosi ja pysy ajantasalla: YHTEYSTIETOLOMAKE

Huomioithan, että yhteystietojen jättäminen ei edellytä toimintaan osallistumista. Tämän kautta saat tuoreimman tiedon kampanjan alkuvaiheista.

Kaikki kuulostaa hyvältä, eikö vain? Liity mukaan: LIITTYMISLOMAKE 2024

Laita kalenteriin yhteinen suunnittelu- ja infotilaisuus 11.1.2024! Lue lisää tästä >>

Bäckström Anne
yritysasiantuntija
anne.backstrom@kurikka.fi
044 732 4196