Siirry sisältöön

Opiskelu Jurvan lukiossa

Jurvan lukio on yleislukio, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus hankkia vankka tiedollinen, taidollinen ja sosiaalinen pohja tulevaisuutta varten. Opintojen suunnittelulla kukin opiskelija voi painottaa opiskeluaan haluamaansa suuntaan, kohti omia tavoitteita ja jatko-opintoja.

Jurvan lukio on pienikokoinen lukio, jonka suurena etuna on pienet opetusryhmät. Opettajamme tuntevat kaikki opiskelijamme ja tällä tavoin voimme taata jokaiselle opiskelijalle hänen tarvitsemansa tuki ja apu aina oppiainesisällön osaamisesta tukiopetuksineen, yksilöllisiin jatkokoulutuspohdintoihin saakka. Pienen lukion etuna on lisäksi vahva yhteisöllisyyden tunne, sekä kaikkien opiskelijoiden että opiskelijoiden ja opettajien välillä. Lukiolaisilla on esimerkiksi ainoastaan heidän käyttöönsä osoitettu tila, jossa he voivat tutustua toisiinsa ja viettää aikaa riippumatta lukion aloitusvuodesta.

Jurvan lukioon hakeudutaan toisen asteen yhteishaussa Opintopolku.fi -sivuston kautta.

Jurvan lukion opinto-opas löytyy opiskelijoille ja heidän huoltajilleen Wilma-palvelusta, johon pääsee seuraavasta linkistä: Wilma Kurikka.

Seuraavien linkkien kautta löydät Jurvan lukion lukuvuoden 2023-2024 työpäivät jaksotuksineen sekä kurssijärjestyksen.

Jurvan lukion opetussuunnitelma 2021

Työpäivät 2023-2024

Kurssijärjestys 2023-2024

Tietokoneet

Kannettava tietokone on tärkeä työväline lukio-opinnoissa. Konetta tarvitaan päivittäin mm. oppimistehtävien tekemiseen ja digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöön. Ylioppilaskokeet sekä suurin osa lukion kurssi- / opintojaksokokeista tehdään tietokoneella.

Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille tarjotaan kannettavat tietokoneet maksutta käyttöön opiskelujen ajaksi. Tietokoneina toimivat Lukiolaiskannettavat, joissa on asennettuna kaikki lukio-opinnoissa tarvittavat ohjelmistot. Opiskelija voi käyttää halutessaan myös omaa tietokonetta opiskeluissaan, mutta omaa tietokonetta käyttävän opiskelijan tulee hankkia ja asentaa omakustanteisesti opiskeluissaan tarvitsemansa ohjelmistot.

Hankkiessa omaa kannettavaa tietokonetta opiskeluja varten, kannattaa huomioida ainakin seuraavat laitteen ominaisuudet:

  • abitti-yhteensopiva (abitti-käyttöjärjestelmä vaatii tietokoneelta käynnistyäkseen x64-suorittimen ja vähintään 4 Gt keskusmuistia)
  • laitteessa on ethernet verkkoliitäntä
  • hyväkestoinen akku
  • vähintään kaksi (mielellään kolme) USB porttia hiirelle, kuulokkeille ja muistitikulle
  • näytön koko saa olla korkeintaan 18 tuumaa

Lisää tietoa tietokoneen hankinnasta löytyy alta olevasta linkistä:

Abitti-yhteensopivat tietokoneet

Ruokailu

Ruokailu tapahtuu Jurvan oppilasravintolassa. Ruokailu on kaikille lukion opiskelijoille maksuton.

Ruokalista 2023-2024
Jurvan oppilasravintola
Koulutie 7, 66300 Jurva
Korpi-Kaija Päivi
kokki
paivi.korpi-kaija@kurikka.fi
046 851 1991