Siirry sisältöön

Opiskelu Jurvan lukiossa

Työpäivät 2020-2021

Kurssijärjestys 2020-2021

Oppikirjat 2021-2022

Tietokoneet

Kannettava tietokone on tärkeä työväline lukio-opinnoissa. Konetta tarvitaan päivittäin mm. kurssin oppimistehtävien tekemiseen tai digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöön. Kurssikokeet ja ylioppilaskokeet tehdään tietokoneella.

Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille tarjotaan kannettavat tietokoneet maksutta käyttöön. Opiskelija voi käyttää myös omaa tietokonetta opiskeluissa.

Hankkiessasi omaa kannettavaa tietokonetta opiskeluasi varten, niin kannattaa huomioida ainakin seuraavat laitteen ominaisuudet:

  • abitti-yhteensopiva (abitti-käyttöjärjestelmä vaatii tietokoneelta käynnistyäkseen x64-suorittimen ja vähintään 4 Gt keskusmuistia)
  • laitteessa on ethernet verkkoliitäntä
  • hyväkestoinen akku
  • vähintään kaksi (mielellään kolme) USB porttia hiirelle, kuulokkeille ja muistitikulle
  • näytön koko saa olla korkeintaan 18 tuumaa

Lisää tietoa tietokoneen hankinnasta löytyy alta olevasta linkistä.

Abitti-yhteensopivat tietokoneet

Kurikan kaupungin tietokone-etu

Kurikan kaupunki on tarjoinnut syksyllä 2019 ja 2020 aloittaneille lukion opiskelijoille tietokone-edun. Kurikan kaupungin sivistyslautakunnan 11.9.2018 § 85 päätöksen mukaisesti Kurikan kaupunki tarjoaa ylläpitämiensä lukioiden (Jalasjärven lukio, Jurvan lukio ja Kurikan lukio) päätoimisille opiskelijoille hankintasopimuksensa kautta tietokoneita 50 % hintaan (max 350,00 € opiskelijan osuus), ja luovuttaa tietokoneen käyttö- ja omistusoikeuden opiskelijalle erillisellä sitoumuksella olevin ehdoin.

Ruokailu

Ruokailu tapahtuu Jurvan oppilasravintolassa.

Ruokalista
Jurvan oppilasravintola
Koulutie 7, 66300 Jurva
Korpi-Kaija Päivi
kokki
paivi.korpi-kaija@kurikka.fi
046 851 1991