Siirry sisältöön

Opintovalinnat

Ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat (lukuvuosi 2022-2023) opiskelevat uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Alla linkit Opinto-oppaan yleiseen osaan, Opinto-oppaan opintojaksokuvauksiin ja opintojaksotarjottimeen.

Tulevat ykköset tekevät valinnat yhdessä lukion opinto-ohjaajan kanssa yhteishaun päättymisen jälkeen.

Opinto-opas Opintojaksokuvaukset 1. ja 2. luokalle Opintojaksotarjotin 1. luokalle Opintojaksotarjotin 2. luokalle

Kolmannen vuoden opiskelijat (lukuvuosi 2022-2023) opiskelevat vanhan opetussuunnitelman mukaisesti. Alla linkit opinto-oppaaseen ja kurssitarjoittimeen.

Opinto-opas 3. -luokalle Kurssitarjotin 3. -luokalle

Opinto-oppaan yleisestä osasta löydät tärkeää tietoa lukio-opiskelusta.

Tutustu huolellisesti opintotarjontaan opintojaksokuvausten avulla.

Ota valinnoissasi huomioon oma kiinnostuksesi, ylioppilaskirjoitussuunnitelmasi, jatko-opintosuunnitelmasi ja lukio-opintojesi kurssimäärä / opintopistemäärä.

Koko lukion aikana on suoritettava vähintään 75 kurssia (150 opintopistettä), joista vähintään 10 kurssia (20 opintopistettä) on oltava syventäviä (valtakunnallisia valinnaisia).

Valtakunnalliset pakolliset kurssit (opintojaksot) ovat kaikille pakollisia. Niissä opiskellaan oppiaineen keskeisin sisältö.

Valtakunnalliset syventävät kurssit (valtakunnalliset valinnaiset opinnot) ovat pakollisiin opintoihin välittömästi liittyviä valinnaisia opintoja. YO-tutkinnon kokeiden tehtävät perustuvat kunkin aineen pakollisiin ja syventäviin kursseihin (valtakunnallisiin valinnaisiin opintojaksoihin).

Lukiokohtaiset kurssit (muut valinnaiset opinnot) ovat valinnaisia opintoja. Kurikan lukiossa on kielissä starttiopintoja, joita voi valita opintojen alkuun, matematiikassa tukijakso, kaikissa aineissa YO-kokeisiin valmentavia opintoja sekä monia muita mielenkiintoisia ja opintoja täydentäviä opintoja.

Kurikan lukiossa voi opiskella myös paljon muita opintoja, jotka luetaan mukaan lukion oppimäärään:

  • kaikille Kurikan Kampuksen opiskelijoille tarkoitettuja opintoja (mm. ajokortti, ensiapu, ohjelmointi, järjestyksenvalvoja)
  • korkeakouluopintoja
  • yrittäjyysopintoja
  • Sedu Kurikan tarjoamia ammatillisia opintoja

Lisätietoa ja apua saat lukion opinto-ohjaajalta.

Lukion OPS 2021 Lukion OPS 2016