Siirry sisältöön

Opintovalinnat

Alla olevista linkeistä pääset Kurikan lukion Opinto-oppaan yleiseen osaan, Opinto-oppaan opintojaksokuvauksiin ja opintojaksotarjottimeen (lukuvuosi 2024-2025).

Tulevat ykköset tekevät ensimmäisen vuoden opintovalinnat yhdessä lukion opinto-ohjaajan kanssa yhteishaun päättymisen jälkeen.

Opinto-opas Opintojaksokuvaukset Opintojaksotarjotin

Opinto-oppaan yleisestä osasta löydät tärkeää tietoa lukio-opiskelusta.

Tutustu huolellisesti opintotarjontaan opintojaksokuvausten avulla.

Ota valinnoissasi huomioon oma kiinnostuksesi, ylioppilaskirjoitussuunnitelmasi, jatko-opintosuunnitelmasi ja lukio-opintojesi kurssimäärä / opintopistemäärä.

Koko lukion aikana on suoritettava vähintään 150 opintopistettä, joista vähintään 20 opintopistettä on oltava valtakunnallisia valinnaisia opintoja.

Valtakunnalliset pakolliset opintojaksot ovat kaikille pakollisia. Niissä opiskellaan oppiaineen keskeisin sisältö.

Valtakunnalliset valinnaiset opinnot ovat pakollisiin opintoihin välittömästi liittyviä valinnaisia opintoja. YO-tutkinnon kokeiden tehtävät perustuvat kunkin aineen pakollisiin ja valtakunnallisiin valinnaisiin opintojaksoihin.

Lukiokohtaiset muut valinnaiset opinnot ovat valinnaisia opintoja. Kurikan lukiossa on kielissä starttiopintoja, joita voi valita opintojen alkuun, matematiikassa tukijakso, kaikissa aineissa YO-kokeisiin valmentavia opintoja sekä monia muita mielenkiintoisia ja opintoja täydentäviä opintojaksoja.

Kurikan lukiossa voi opiskella myös paljon muita opintoja, jotka luetaan mukaan lukion oppimäärään:

  • korkeakouluopintoja
  • yrittäjyysopintoja
  • Sedu Kurikan tarjoamia ammatillisia opintoja

Lisätietoa ja apua saat lukion opinto-ohjaajalta.

Lukion OPS 2021 Lukion OPS 2016