Siirry sisältöön

Hankeinfo

Maksuttomia harrastuksia Kurikan kouluilla

Harrastus kaikille Kurikassa –hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke, jonka tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle koululaiselle maksuton ja mieluinen harrastus koulupäivän yhteyteen. Harrastuksia tarjotaan koulukohtaisesti oppilaiden toiveita kuunnellen. Kevään 2023 kyselyt tehtiin tammi-helmikuun vaihteessa kaikille Kurikan esikoululaisille sekä peruskoulun 1-9-luokkalaisille. Näiden kyselyiden sekä hyväksi havaittujen ja jo olemassa olevien kerhojen pohjalta suunnitellaan lukuvuodelle 2023-2024 harrastustoimintaa. 

On tärkeä pystyä tarjoamaan jatkossakin matalla kynnyksellä harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä. Tulevan hankekauden tavoitteena on juurruttaa Harrastus kaikille Kurikassa -hankkeen ajatusmalli Kurikan kouluille pysyväksi toimintatavaksi hyväksi havaittujen ja läheltä löytyvien yhteistyökumppaneiden kanssa. Kurikan kaupungin uusi kuntastrategia ja hanke tukevat toinen toisiaan tarjoamalla tulevalla hankekaudella mahdollisuuksien puitteissa laadukasta lähipalvelua, josta hyötyvät lapset ja nuoret sekä kuntakeskuksien omat yritykset, yhdistykset ja kuntalaiset. Tarkoituksena on löytää keinoja ja pitkäaikaisia toimintamalleja tarjoamaan lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä koulupäivän yhteydessä. 

Harrastusvastaavat

Jokaiselle koululle on valittu harrastusvastaava. Hän vastaa käytännön järjestelyistä koululla. Harrastusvastaavat hoitavat kerhoihin ilmoittautumiset ja tiedottavat kerhotarjonnasta sekä aikatauluista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit lähettää sähköpostia koulun harrastusvastaavalle (etunimi.sukunimi@kurikka.fi).

Koulukohtaiset harrastusvastaavat

Hirvijärven koulu – Anna-Maija Koskela 
Jalasjärven yläaste – Kaisa Laitila 
Jurvan Yhtenäiskoulu 1-6 – Heli Koski 
Jurvan Yhtenäiskoulu 7-9 – Kati Korpi-Kaija 
Kankaan koulu – Niina Saarenpää 
Kirkonkylän koulu – Satu Vuollet 
Koiviston koulu – Marita Keväänranta-Sotnikoff 
Koskuen koulu – Marjo Huhtakallio 
Kurikan Yhtenäiskoulu – Toni Leppinen 
Luopajärven koulu – Marjaana Massinen 
Luovan koulu – Mikko Takala 
Metsolan koulu – Arto Putkonen 
Miedon koulu – Leena Nurmenniemi 
Paulaharjun koulu – Omer Sapir 
Tuiskulan koulu – Susanna Keskinen 

Harrastusetsijät

Jokaiselle koululle on valittu myös harrastusetsijä. Etsijä pyrkii yhdessä muun henkilökunnan, kuten terveydenhoitajan ja oppilashuollon kanssa tavoittamaan sellaisia lapsia ja nuoria, jotka eivät vielä ole löytäneet itselleen mieluisaa harrastusta. Etsijä on koululaisen tukena harrastuksen etsimisessä ja hän voi myös lähteä kokeilemaan kiinnostavaa harrastusta yhdessä koululaisen kanssa, jolloin kynnys uuden harrastuksen aloittamiseen madaltuu.

Koulukohtaiset harrastusetsijät

Hirvijärven koulu – Anna-Maija Koskela 
Jurvan Yhtenäiskoulu 1-6 – Heli Koski 
Kirkonkylän koulu – Satu Vuollet 
Koiviston koulu – Marita Keväänranta-Sotnikoff

Koskuen koulu – Marjo Huhtakallio 
Kurikan Yhtenäiskoulu – Toni Leppinen 
Paulaharjun koulu – Omer Sapir 
Miedon Koulu – Eeva Saha 
Tuiskulan koulu – Susanna Keskinen

Olethan koulun harrastusetsijään yhteydessä matalalla kynnyksellä. Harrastusetsijän tavoittaa sähköpostilla (etunimi.sukunimi@kurikka.fi).

Lisätietoja:

 

Koivuniemi Kyösti
Harrastus kaikille Kurikassa -hankekoordinaattori
kyosti.koivuniemi@kurikka.fi
040 5892632
Keskuspuistikko 14, Kurikka