Siirry sisältöön

Aamu- ja iltapäivätoiminta


Lukuvuoden 2022-2023 aamu- ja iltapäivätoimintapaikat:

Reppuli (Paulaharjun koulu)
Nummentie 5, 61300 Kurikka
044 550 2327
Apila (Kirkonkylän koulu)
044 723 1022
Kauppilantie 10, 61600 Jalasjärvi
Jurvan yhtenäiskoulu apip-toiminta
044 550 2735
Peurantie 5, 66300 Jurva
Kankaan koulun apip-toiminta
040 563 2386
Maijanmäentie, 61300 Kurikka

Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut

Kuukausimaksu on aina sama, osallistumispäivistä riippumatta. Perheillä on oikeus sisaralennukseen. Jokaiselta toimintakuukaudelta, jona lapsi on toiminnassa kirjoilla, peritään kiinteä toimintamaksu. Maksuun sisältyy aamu- ja välipala.


Sivistyslautakunnan vahvistamat maksut ovat seuraavat:

  • Aamupäivätoiminta 100 e/kk
  • Iltapäivätoiminta 130 e/kk
  • Aamu- ja iltapäivätoiminta 160 e/kk

Maksuvapautusta tai maksun alennusta voi hakea toimeentulollisista, elatusvelvollisista tai huollollisista syistä. Lomake anomukseen löytyy alla olevasta latauslinkistä. Hakulomake tulee palauttaa vaadittavien liitteiden kanssa opetuspäällikölle.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan hakeminen

Päivähoito-oikeus päättyy lapsen aloittaessa oppivelvollisuuden. Perusopetuksen 1.-2.-luokkalaiset voivat hakea aamu- ja/tai iltapäivätoimintapaikkaa (apip). Toimintaan haetaan pääsääntöisesti aina lukuvuodeksi kerrallaan. Lukuvuoden 2022-2023 toimintaan varsinainen hakuaika on päättynyt. Huom! Perustettuihin apip-toimintaryhmiin voi hakea myös hakuajan päätyttyä, tällöin tulee paikan saamiseksi olla yhteydessä suoraan toiminnasta vastaavaan palveluohjaajaan (yhteystiedot sivun alaosassa). Koulun ja toiminnan alkamispäivä on keskiviikko 10.8.2022.

Hakuaikana saapuneiden hakemusten perusteella on ratkaistu, että aamu- ja/tai iltapäivätoimintaa järjestetään lukuvuonna 2022-2023 Jurvan yhtenäiskoululla, Kankaan koululla, Kirkonkylän koululla ja Paulaharjun koululla.

Aamu- ja/tai iltapäivätoimintaa järjestetään koulun toimipisteessä, mikäli toimintaa tarvitsee vähintään kahdeksan lasta. Jos toimintapistettä kohden tulee hakuaikana enemmän hakemuksia, kuin lapsia voidaan toimintaan ottaa, ensisijaisesti paikan saavat 1-luokkalaiset ja tukea tarvitsevat lapset.

Päätös toimintaan ottamisesta ilmoitetaan huoltajille Wilma-järjestelmässä.

Toiminnan irtisanominen

Toiminnan tarpeen päättyessä paikka tulee irtisanoa kirjallisesti, esim. sähköpostilla. Laskutus päättyy irtisanomiskuukauden loppuun.

Toimintaan hakeminen

Toimintaan voi hakea alta löytyvällä ePalvelulomakkeella.

Hae aamu- ja iltapäivätoimintaan sähköisesti tästä APIP HAKEMUS

Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

Kurikan kaupungin aamu- ja iltapäivätoimintaan on laadittu toimintasuunnitelma, joka on Opetushallituksen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteiden 2011 mukainen. Tavoitteena on tukea koulun ja kodin kasvatustyötä. Toiminta mahdollistaa turvallisen ympäristön lapsen vapaa-ajalle.

Apip-toiminta vahvistaa lapsen tunne-elämää, eettistä kasvua ja hyvinvointia. Toiminta sisältää ohjattuja leikkejä, pelejä, lukemista, askartelua, ulkoilua, läksyjen tekoa sekä vapaata yhdessäoloa. Apip-toimintaan sisältyy aamu- ja välipala.

Lisätietoja:

Tukio Elina
vs. palveluohjaaja
elina.tukio@kurikka.fi
044 550 2559
Mäkitie 54