Siirry sisältöön

Kesätyöseteli

Kesätyöseteliä kokeillaan Kurikassa kesän 2022 aikana. Kesätyösetelin voi saada yritys, joka palkkaa peruskoulunsa keväällä 2022 päättäneen kurikkalaisen nuoren kesätöihin.

Kesätyösetelin tarkoituksena on madaltaa kynnystä nuoren palkkaamiseen ja näin lisätä nuorten mahdollisuuksia saada kokemuksia todellisesta työelämästä.

Kesätyösetelin edellytyksenä on, että työ kestää vähintään kaksi viikkoa ja nuoren tekemä työmäärä on vähintään 60 tuntia 4.6. – 15.8.2022 välisenä aikana. Nuorelle on maksettava työehtosopimuksen tai muun vastaavan määräyksen mukainen kesätyötekijän palkka.

Kesätyöseteli on suuruudeltaan 150 € / työllistetty nuori ja yritys voi saada tukea jopa viiden nuoren palkkaamiseen.

Kesätyösetelin hakulomake yrityksille ja yhteisöille

Kesätyösetelin hakijana on nuoren palkkaava yritys ja avustuksen saadakseen yrityksen on toimitettava kaupungille työsopimus, työtodistus ja palkkatosite.

Kesätyöseteliin liittyy nuorille suunnattu kesätyövalmennus, jossa nuorille kerrotaan työelämän vaatimuksista ja yleisistä toimintatavoista ja periaatteista kuten työaikojen merkityksestä ja työnantajan ohjeistuksen noudattamisesta. Kesätyövalmennus ei ole edellytys sille, että työnantaja voi saada kesätyösetelin nuoren palkkaamiseen.

Jokaiselle valmennukseen osallistuvalle nuorelle annetaan henkilökohtainen todistus osallistumisesta kesätyövalmennukseen.

Kesätyövalmennuksia järjestetään Yrityspalvelupiste Formussa (Keskuspuistikko 14, Kurikka) 2.6.2022 klo 15.30 – 17.00, 7.6.2022 klo 15.30-17.00 ja 14.6.2022 klo 9.00-10.30.

Ilmoittaudu kesätyövalmennukseen

Kesää 2022 koskeva kesätyöseteli on pilottikokeilu ja se kohdistetaan yrityksille, jotka palkkaavat peruskoulunsa päättävän nuoren. Pilottikokeilun jälkeen päätetään kesätyöseteliin liittyvistä tulevista toimista.