Siirry sisältöön

Suupohjan radan henkilöliikenteestä asukas- ja yrityskysely

Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistys, Seinäjoen ja Kurikan kaupungit sekä Ilmajoen kunta tiedottavat:

Suupohjan radan henkilöliikenteestä asukas- ja yrityskysely

Viime vuoden lopussa VR ilmaisi kiinnostuksensa henkilöliikenteen laajentamiseksi Suupohjan radalle välille Seinäjoki – Ilmajoki – Kurikka. Ehdotus on niin kiinnostava, että Seinäjoen ja Kurikan kaupungit ja Ilmajoen kunta sekä Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistys päättivät yhdessä toteuttaa asukas- ja yrityskyselyn kiskobussiliikenteeseen liittyvistä odotuksista ja mielipiteistä kuntien alueilla.

Kiskobussiliikennettä koskeva asukaskysely on auki kuntien verkkosivuilla kaksi viikkoa 19.3. saakka. Tässä linkki kyselyyn: https://link.webropol.com/s/kyselykiskobussi

Kyselyssä kartoitetaan mm. mihin tarkoitukseen junamatkaa hyödynnettäisiin, miten usein junalla matkustettaisiin ja mihin kellonaikaan, mikä olisi sopiva vuoroväli ja mikä olisi sopiva lipun hinta, tavoiteltava matka-aika sekä mihin junan seisakkeet tulisi sijoittaa. Lopussa on avoin kysymys, jossa voi kertoa mielipiteensä junaliikenteen avaamisesta ja lähettää terveisiä junaliikenteen kehittäjille.

Ne, joilla ei ole mahdollisuutta vastata verkkokyselyyn kuntien nettisivuilla, voivat täyttää paperisen kyselylomakkeen. Ilmajoella ja Kurikassa kyselylomakkeen voi täyttää kirjastoissa ja Seinäjoella kaupungintalon infopisteessä. 

Raportti tuloksista valmistuu huhtikuussa

Kyselyn tuloksista kootaan kuntakohtainen yhteenveto. Tavoitteena on, että kyselyn tulokset valmistuvat huhtikuun loppuun mennessä. Raportin tulokset esitellään VR:lle kevään aikana.

Yrittäjille toteutetaan verkkokysely samanaikaisesti asukaskyselyn kanssa. Ilmajoella ja Kurikassa kuntien yrityspalvelut hoitavat kyselyn lähettämisen ja Seinäjoella Into Seinäjoki Oy. Yrityskyselyssä kartoitetaan yritysten kiinnostusta kiskobussiliikenteeseen, käyttömahdollisuuksia, mahdollisia hyötyjä ja pullonkauloja.

Lisätietoja:
Jorma Vierula, toiminnanjohtaja, Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistys ry, puh. 040 7529331, jorma.vierula@bbt.fi