Siirry sisältöön

Kurikan kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa!

Kurikka on tänä vuonna mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa, joka järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Kampanjan tavoitteena on yhteisvoimin kerätä mahdollisimman paljon roskia pois luonnosta. Kuntia ja kaupunkeja on mukana yhteensä 175. Kampanjan virallisena kummina on toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kampanja alkaa maanantaina 15.4. ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024. Kampanjan verkkosivuilla on roskapussilaskuri, jonka avulla roskapussien määrää seurataan kuntakohtaisesti. Käynnissä on siis myös leikkimielinen kisa.

Miten minä voin osallistua?

Osallistuminen tapahtuu yksinkertaisimmillaan

  1. keräämällä luonnosta pois pussillinen roskia ja hävittämällä se asianmukaisesti sekä
  2. rekisteröimällä kerätty pussi Kurikan kohdalle Ylen verkkopalvelussa. Rekisteröiminen tapahtuu YLE-tunnuksien avulla Miljoona roskapussia -kampanjasivuilla.

Alla olevan ohjeistuksen saat mukaasi kirjastoilta tai voit tulostaa sen klikkaamalla kuvan auki.

Mistä saa lisätietoa ja apua?

Kurikassa apua ja tietoa kampanjasta löytyy

  • kaupungin verkkosivuilta tästä artikkelista
  • alueen kirjastoista eli Kurikan pääkirjastosta sekä Jalasjärven ja Jurvan kirjastoista
  • kaupungin Facebook- ja Instagram-kanavilta.

Mistä löydän tarvikkeita roskien keräystä varten?

Jos tarvikkeita roskien keräystä varten ei löydy kotoa, niitä voi käydä hakemassa kirjastoista. Kurikan kaikista kolmesta kirjastosta voi niiden varsinaisina aukioloaikoina käydä hakemassa tarvittaessa roskapussin ja kertakäyttöhanskat roskienkeruuretkeä varten. Roskien noukkimiseen tarkoitettuja roskapihtejä on mahdollista lainata kirjastokortilla. Huom! Laina-aika on 1 päivä, jotta lainausmahdollisuuksia riittää mahdollisimman monelle.

Mihin kerätyt roskat viedään?

Kampanjassa toivotaan, että kerätyt roskat vietäisiin ensisijaisesti oman kodin jäteastioihin. Jos tämä ei ole mahdollista, Kurikan kirjastojen välittömässä läheisyydessä on myös Miljoona roskapussia -logoilla koristellut oranssit kampanjajätesäiliöt, joihin voi tuoda kampanjassa kerätyt, poltettavaksi sopivat jätteet. Huom! Kierrätyskelpoiset materiaalit, kuten lasi ja metallit viedään normaalisti kierrätykseen, esimerkiksi lähimmälle Rinki-ekopisteelle.

Lähimmän Rinki-ekopisteen sijainnin löydät täältä

Muistathan vielä roskapussin rekisteröinnin Ylen verkkopalveluun!

Jotta kerätyt roskapussit kartuttaisivat Kurikan kaupungin roskapottia Miljoona roskapussia -kampanjassa, ne pitää vielä muistaa rekisteröidä Ylen Miljoona roskapussia -kampanjasivuille. Rekisteröintiä varten tarvitset YLE-tunnuksen. Isommat roskapussierät, esim. harrastusporukan tempauksessa kerätyt, voi ilmoittaa sähköpostilla Ylelle. Ohjeet tähän löytyvät kampanjan verkkosivuilta.

Kurikan kaikkien kirjastojen asiakaspalvelussa autetaan tarvittaessa YLE-tunnusten luomisessa. 

Miljoona roskapussia Yle.fi
Mekin olemme mukana. yle.fi/miljoonaroskapussia