Siirry sisältöön

Kurikan kaupungin keskusta-alueella kaadetaan huonokuntoisia koivuja – sateenvarjo-kausivalot siirtyvät uuteen paikkaan

Loppuvuoden aikana Kurikan keskusta-alueelta kaadetaan koivut Keskuspuistikon varrelta, Asematien ja Seurapuistikon väliseltä alueelta. Nuorisotalo Kurnun edustalla sijaitsevat puut säilyvät. Tilanteen taustalla on sekä puiden huono kunto että vuonna 2024 tulossa oleva katuremontti, joka tehdään samalla alueella. Koivuja on yhteensä kolmessa rivissä kadun molemmin puolin.

Kaupungin teknisen toimen vastuulla on poistaa vaaralliseksi katsotut puut.  

”Kurikan torin vieressä sijaitsevan leikkipuistoalueen puolella kasvavat koivut ovat huonokuntoisia, ja monissa niistä on lahovaurioita, joten ne täytyy valitettavasti poistaa turvallisuussyistä”, kertoo kuntatekniikkapäällikkö Jarmo Ojajärvi Kurikan kaupungilta. ”Katualueella, aivan Keskuspuistikon reunoilla, sijaitsevat koivut täytyy puolestaan poistaa tulevan katuremontin vuoksi. Myös osassa niistä on lahovaurioita.”

Uusia lehtipuita päästään leikkipuistoalueen reunaan istuttamaan jo ensi keväänä. Keskuspuistikon katualueella saadaan istutettua uusia puita vuonna 2025, kun katuremontti on valmis.

Samoissa Keskuspuistikon koivuissa on muutaman talven ajan ollut sateenvarjon muotoisia kausivaloja. Tulevaksi valokaudeksi sateenvarjot siirtyvät Wanhan Aseman ja K-Supermarketin väliselle puistoalueelle Laurintielle.

Lisätietoja tarvittaessa:

Ojajärvi Jarmo
kuntatekniikkapäällikkö
jarmo.ojajarvi@kurikka.fi
050 595 0565