Siirry sisältöön

Kesäpuput ja kesälampaat ilahduttavat Kurikan keskustassa kesä-heinäkuussa

Kuvassa viisi lammasta vihreällä nurmella
Pörröiset kesävieraat viettävät kesää puistoalueella Wanhan Aseman ja K-Supermarketin välissä, osoitteessa Laurintie 24, Kurikka.

Viime vuoden tapaan myös tänä kesänä on Kurikan keskustaan tulossa kesäpupuja ja kesälampaita. Pörröiset kesävieraat ilahduttavat asukkaita ja kaikkia Kurikassa vierailevia heinäkuun loppuun saakka.

Sijainti ja pysäköinti

Puput ja lampaat viettävät kesää puistoalueella, joka sijaitsee Wanhan Aseman ja K-Supermarketin välissä. Puistoalueen löytää verkon karttapalveluista laittamalla osoitteeksi Laurintie 24, Kurikka. Jos mahdollista, autojen parkkipaikaksi suositellaan kesäeläinvierailujen ajalle esimerkiksi Kurikan toria (Asematie 8), jossa on tilava pysäköintialue.

Kaksi kääpiöluppakorvakania
Pupupojat Kirsti ja Kasper ovat tavattavissa arkisin klo 18-19 ja viikonloppuisin klo 16-17.

Eläinten hoito ja ruokinta

Sekä lampaiden että pupujen hoidosta ja huolenpidosta vastaavat kesätyöntekijät, jotka tulevat Kurikan 4H-yhdistyksen kautta.  Eläinten hoitajat huolehtivat pupujen ja lampaiden ruokkimisesta. Eläimiä ei saa ruokkia omatoimisesti, sillä ne saattavat tulla kipeiksi ylimääräisestä ruuasta.

Eläintenhoitajat paikalla tiettyinä kellonaikoina

Pupuja ja lampaita pääsee katsomaan omatoimisesti aidan takaa päiväsaikaan. Lisäksi 4H-nuoret ovat paikalla tiettyinä kellonaikoina, jolloin on esimerkiksi mahdollista päästä silittämään pupuja aitauksen sisällä, kysyä lisätietoja kesäeläimistä ja niiden hoidosta. Hoitajilla on kuitenkin myös eläinten hoitoon liittyviä tehtäviä, joten aivan joka hetki he eivät ole tavattavissa.

Arkisin (ma-pe)
klo 17–18 lammasaitaus
klo 18–19 pupuaitaus

Viikonloppuisin (la-su)
klo 15–16 lammasaitaus
klo 16–17 pupuaitaus

Huom! Säävaraus!

Poikkeuksena juhannusviikonloppuna (pe, la, su) hoitajat eivät ole tavattavissa, mutta puput ja lampaat löytyvät paikan päältä normaaliin tapaan. Öiksi puput viedään aina nukkumaan sisätiloihin, ja myös lampaat kaipaavat illalla ja yöllä rauhallista lepoaikaa.

Pörröiset Texel-karitsat.

Eläinten nimet

Pupuja on tänä kesänä kaksi, ja ne molemmat ovat kääpiöluppakorvakaneja. Väriltään vaaleampi Kasper-poika on syntynyt joulukuussa 2021 ja toffeenvärinen Kirsti-poika on puolestaan syntynyt heinäkuussa 2021. Kirstin ja Kasperin omistavat sisarukset Iina ja Riku Säntti Kurikasta.

Lampaat ovat Matti Viitalan tilalta Ilmajoen Pojanluomalta. Laumassa on 2 texel-karitsaa ja 3 aikuista suomenlammasta. Lampaiden nimet ovat Sateenkaari, Määmää, Kruunu, Tähti ja Tyttö. Lampaat ovat nimenneet lapsiryhmä Jokipiin päiväkodista Jalasjärveltä.

Lampaiden nimet: ruskea lammas Määmää, valkoinen lammas Sateenkaari, musta lammas Kruunu sekä valkoiset karitsat Tähti ja Tyttö.
Pupujen nimet Kirsti ja Kasper.

Lisätietoja tarvittaessa:

Kurikan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tarja Tastula, p. 040 517 5017, tai 050 523 5938
Maaseutuasiamies Pirjo Tammela, Kurikan kaupunki, p. 0500 234 441