Siirry sisältöön

Jo 10-vuotiasta Yrityspalvelupiste Formua juhlitaan koko päivän kakkukahveilla ja Kert Kennerin juhlaluennolla

Kurikan kaupunki / elinvoimaosasto tiedottaa 17.11.2023

Kurikan kaupungin Yrityspalvelupiste Formu täyttää tänä syksynä 10 vuotta. Koko vuosikymmenen ajan Formu on tarjonnut matalan kynnyksen palvelua yrittäjille yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

”Meiltä saa apua niin yrityksen perustamisen suunnitteluun kuin laajentamispohdintoihinkin”, valottaa Formua perustamassakin ollut yritysasiantuntija Anne Bäckström Kurikan kaupungilta. ”Juttelemme mielellämme myös yrittäjyydestä kiinnostuneiden kanssa ihan yleisellä tasolla, vaikka oman yrityksen perustaminen ei aivan vielä olisi ajankohtaista.”

Formun toiminnan ytimenä ja perustana on kaupungin asiantuntijoiden palvelut. Kurikassa on panostettu vahvasti yrityspalveluiden henkilöresursseihin, ja Formussa työskentelevätkin tällä hetkellä elinvoimajohtaja Juha Luukko, yritysasiantuntijat Anne Bäckström ja Jussi-Pekka Kurikka, hankeasiantuntija Reetta Yli-Hynnilä sekä vaihteleva määrä hankkeiden henkilöstöä.

Kattava yhteistyökumppaneiden verkosto tuo Formun palveluvalikoimaan tärkeän osansa. SeAMK maakuntakorkeakoulun kautta on järjestetty koulutukseen ja yritysten kehittämiseen liittyvää yhteistyötä. Leader Liiveri ja Leader Suupohja ovat keskeisiä toimijoita mm. hankerahoitusasioissa. Viexpo on yrittäjien tukena viennin edistämisen saralla, ja Uusyrityskeskus auttaa kehittämään hyvistä ideoista toimivia yrityksiä. On iso etu, että yhteistyökumppaneiden asiantuntemusta on saatavilla paikallisesti.

”Yhteistyö ja laajan palveluvalikoiman tarjoaminen maksutta yrittäjille saman katon alla ovat ehdottomasti Formun etuja”, tiivistää elinvoimajohtaja Juha Luukko Kurikan kaupungilta.

Formu perustettiin aikanaan Asematielle, R-kioskin viereen, ja silloin oli kyse kahden vuoden kokeilusta. Kokeilu oli mitä ilmeisimmin menestyksekäs, sillä toiminta on vakiintunut, ja jo vuonna 2015 Formu siirtyi Keskuspuistikolle suurempiin tiloihin, joissa se toimii nyt.

Kymmenvuotissyntymäpäivän kunniaksi Kurikan yrityspalvelut järjestää kaikille avoimen koko päivän juhlatarjoilun ke 29.11.2023 Formussa. Vaihtoehtoina ovat aamupuuro, päiväkahvit ja iltakahvit. Toinen osa juhlinnasta on maineikkaan Kert Kennerin juhlaluento, joka on inspiraatioilta myynnistä ja markkinoinnista ti 12.12.2023 Kurikan kampuksella. Kenner on toiminut myyntivalmentajana yli 20 vuotta ja hänellä on kokemusta yli 1000 yrityksen modernin myynnin kehittämisestä ja valmentamisesta.

”Toivotamme kaikki yrittäjät ja kaikki kuntalaiset tervetulleiksi juhlimaan yhdessä” toivottaa yritysasiantuntija Bäckström.

Yrityspalvelupiste Formun palvelut pähkinänkuoressa:  

  • Yrityksen suunnittelu ja alkutoimet, myös 4H ja NY
  • Liiketoiminnan sparraus eri teemoista
  • Yritys-, investointi- ja kehittämis- ja digitukien neuvonta
  • Toimitilojen kartoitus ja esittely, yritystontit  
  • Omistajanvaihdosneuvonta
  • Oppilaitosyhteistyö ja yrittäjyyskasvatus
  • Neuvonta ja ohjaus asiantuntijoille, mm. vastuullisuus, kansainvälisyys ja vienti
  • Maksuttomat tilaisuudet ajankohtaisista teemoista

 Lisätietoja: