Siirry sisältöön

Jalasjärvi-järven kunnostussuunnitelma etenee

Jalasjärvi-järven kunnostussuunnitelma etenee – tavoitteena parantaa virkistyskäyttömahdollisuuksia, veden laatua ja järvimaisemaa

Kurikan kaupungissa Jalasjärven alueella sijaitsevalle Jalasjärvi-järvelle laaditaan uutta kunnostus- ja hoitosuunnitelmaa. Kurikan kaupunki on hakenut suunnitelman laadintaan rahoitusta ELY-keskukselta, ja suunnitelmaa laatii tällä hetkellä oululainen Maveplan Oy.

”Jalasjärven vesistöön on aiemmin tehty kunnostus- ja hoitosuunnitelma vuonna 2001”, taustoittaa hankeasiantuntija Reetta Yli-Hynnilä Kurikan kaupungilta. ”Suunnitelmaa ei ole kuitenkaan aikoinaan lähdetty toteuttamaan, ja siksi suunnitelmaan laaditaan nyt päivitystä.”

Uusi suunnitelma valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä. Päivityksen laadinnassa kuullaan myös alueen asukkaita ja maanomistajia, joiden päivittäiseen elämään järven muutokset vaikuttavat. Yhtenä suunnitelman keskeisimmistä toimenpiteistä olisi järven keskivedenkorkeuden nosto. Kunnostussuunnitelman tavoitteena on parantaa järven virkistyskäyttömahdollisuuksia, veden laatua sekä järvimaisemaa. Järven kunnostukseen haetaan toteuttajaa paikallisista toimijoista.

Suunnittelun aikana järjestetään asukastilaisuuksia, joissa suunnitelman etenemistä seurataan ja pyydetään kommentteja. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään Jalasjärvi-talolla torstaina 14.12.2023. Tilaisuus aloitetaan kahvilla klo 17.30. Tilaisuus on kaikille avoin.

Lisätietoja:

Yli-Hynnilä Reetta
hankeasiantuntija
reetta.yli-hynnila@kurikka.fi
050 305 4982
Luukko Juha
elinvoimajohtaja
juha.luukko@kurikka.fi
044 550 2639
Keskuspuistikko 14, 61300 Kurikka