Siirry sisältöön

Jalasjärven Kiuaskallion liikuntahallin urakkasopimukset allekirjoitettiin Kurikan Kampuksella

Kurikan kaupungin tekninen toimi tiedottaa 24.2.2023, julkaisuvapaa heti

Kurikan kaupungissa, Jalasjärven alueella sijaitsevan Kiuaskallion liikuntahallin korjauksen ja laajennuksen urakkasopimukset allekirjoitettiin perjantaina 24.2.2023 Kurikan Kampuksella. Liikuntahallin omistaa Kurikan kaupunki. Kurikan kaupungin puolesta paikalla olivat kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa ja tekninen johtaja Isto Virtanen, urakoitsija Wasacon Oy:n puolesta tuotantojohtaja Veikko Jokimäki ja työpäällikkö Markku Pihlajamäki sekä Sitowise Oy:n puolesta rakennuttajakonsultti Hannu Kankaanpää.

Kiuaskallion liikuntahallin korjaus ja laajennus toteutetaan teknisten ratkaisujen KVR-urakkana. Korjaus- ja laajennushankkeen KVR-urakoitsijan on valinnut Kurikan kaupungin tekninen lautakunta kokouksessaan 20.12.2022. Valinnan perusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Urakoitsijavalinnan yhteydessä tekninen lautakunta valitsi lisäksi hankkeen suunnittelun ja rakentamisen seurantaan edustajaksi Jarmo Alajoen ja varaedustajaksi Eija Mäntymäen.

Korjaus- ja laajennushankkeen aikana Kiuaskallion urheiluhalli saneerataan ja lisäosa rakennetaan uudelleen. Lisäosan uudelleen rakentamisen yhteydessä painimattotila, kuntosali sekä pesu- ja pukuhuonetilat rakennetaan uudelleen. Säilytettävän osan korjaus käsittää muun muassa vesikatteen ja sisäkentän pinnoitteen uusimisen sekä kantavien liimapuukaarien vaurioiden korjaamisen.

”Kiuaskallion liikuntahallin urakan allekirjoittaminen käynnistää Kurikan kaupungille tärkeän rakennushankkeen, joka valmistuessaan tuo merkittävää lisäarvoa liikuntapalvelujen muodossa kuntalaisille.” toteaa Kurikan kaupungin tekninen johtaja Isto Virtanen. ”Valmistuessaan uusittu liikuntahallikokonaisuus täydentää Kiuaskallion virkistysalueen monipuolista tarjontaa Jalasjärvellä sekä jatkaa samalla koko Kurikan kaupungin elinvoimaisuutta ylläpitävien rakennusinvestointihankkeiden sarjaa.”

Kohteen arkkitehtisuunnittelun on tehnyt Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy. Kohteen runkotutkimuksen on laatinut Insinööritoimisto SitoWise Oy ja LVISA-järjestelmäkuvauksen on laatinut insinööritoimisto Sweco Talotekniikka Oy.