Siirry sisältöön

Asu ja Elä -messuille 70 näytteilleasettajaa – kurikkalainen yrittäjyys ja kädentaidot vahvasti esillä

Asu ja Elä messut

Kurikkalainen yrittäjyys ja osaaminen ovat monipuolisesti nähtävänä jo perinteeksi muodostuneilla Asu ja Elä -messuilla Kurikan hienolla kampuksella la-su 9.-10.9.2023 klo 10–16. Näytteilleasettajia on tänä vuonna 70, ja mukana on laaja kattaus sekä kotiin ja asumiseen että vapaa-ajan harrastuksiin liittyviä yrityksiä ja yhteisöjä. Asu ja Elä -messut järjestää Kurikan kaupunki.

Kurikan kaupungin omalla messuosastolla on mahdollisuus varata unelmien omakotitalotontti ja saada messuvaraajan etuna kaupungin tupaantuliaislahja talon valmistuttua. Kurikan varhaiskasvatus ja liikuntatoimi ovat järjestäneet kaupungin osastolle kivoja aktiviteetteja, joihin voivat tulla tutustumaan kaikenikäiset.

Messualue kattaa kampuksen aulan ja liikuntasalin lisäksi myös pihan. Ulkona on mahdollisuus seurata mm. perinteisen punamultamaalin keittoa, tutustua paloautoon tai palauttaa samalla reissulla kirjat Kirjastoauto Saimaan. Myös ajoneuvoharrastajien Makasiini Meet nähdään messujen aikaan kampuksen piha-alueella, jossa pääsee ihailemaan upeiden ja erilaisten harrasteajoneuvojen kokoontumista.

”Uusina ohjelmina tänä vuonna ovat taiteilija Mikki Paajasen veistonäytös sekä kansalaisopiston järjestämät työpajat, joissa pääsee kokeilemaan, syttyisikö kiinnostus vaikkapa makramee-solmeiluun tai kotikosmetiikan tekoon, joista kansalaisopistolta löytyy monenlaisia kursseja”, kertoo Asu ja Elä -messujen koordinaattorina toimiva yritysasiantuntija Anne Bäckström Kurikan kaupungilta. ”Lapsille ja aikuisille on luvassa taikuri Tomi Laitamäen taikashow ilmapalloineen, ja saatatte törmätä myös Hirvertti-hirveen!”

Lavaohjelmassa nähdään suosittuja harrastusesittelyjä mm. musiikkiopistosta ja cheerleadingistä sekä paikallisten yrittäjien järjestämä muotinäytös. Messuravintola palvelee koko viikonlopun ajan messujen aukioloaikojen mukaisesti.  

Perinteisen messutervehdyksen tuo tänä vuonna toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjistä. Tapahtuman juontavat Kurikan nuorisovaltuuston jäsen Onerva Niemi, Kurikan elinvoimajohtaja Juha Luukko sekä tangokuningas Keijo Hietikko, joka ilahduttaa messukävijöitä myös musiikkiesityksellä.  

”Messuille tulevat yrittäjät ovat tänä vuonna panostaneet erityisesti siihen, että osastoilla olisi mahdollisuuksien mukaan myös erilaisia myynnissä olevia tuotteita niille messukävijöille, joilla on ostohousut jalassa”, kertoo elinvoimajohtaja Juha Luukko Kurikan kaupungilta. ”Tietoa ja esittelyjä on myös tarjolla tuttuun tapaan”

Messuille on vapaa pääsy, ja sinne pääsee kurkkaamaan myös virtuaalisesti KurikkaLIVE-YouTube-kanavan kautta.

Lisätietoja tarvittaessa:
www.asujaela.fi 

Bäckström Anne
yritysasiantuntija, Visit Kurikka -vastaava
anne.backstrom@kurikka.fi
044 732 4196
Luukko Juha
elinvoimajohtaja
juha.luukko@kurikka.fi
044 550 2639
Keskuspuistikko 14, 61300 Kurikka