Siirry sisältöön

Terveysvalvonta tiedottaa: Juomavesi keitettävä Ilmajoen Poikkilinjan vesiosuuskunnan jakelualueella

Juomavesi on toistaiseksi keitettävä Ilmajoen Poikkilinjan vesiosuuskunnan jakelualueella

Julkaistu 20.3.2024, päivitetty 21.3.2024: lisätty tieto, että vesiosuuskunta on tiedottanut asiakkaitaan tilanteesta tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä.

18.3.2024 otetuissa vesinäytteissä on löydetty enterokokki–bakteereita. Vettä ei saa keittämättä käyttää juoma- tai ruokavedeksi. Vesiosuuskunta on tiedottanut asiakkaitaan tilanteesta tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä.

Enterokokki -bakteerinesiintyminen talousvedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita. Kaikki juoma- ja ruokavesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Peseytymiseen vettä voi käyttää normaalisti.

Osuuskunta aloittaa toimenpiteet saastumisen selvittämiseksi. Verkostoa tullaan huuhtelemaan veden vaihtamiseksi. Juuri nyt arvioidaan mahdolliset korjaavat toimenpiteet, joita voivat olla esim. kunnostustoimet, veden klooraus tai vastaavaa tilanteen edellyttämällä tavalla.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Sen lopettamisesta päättää terveydensuojeluviranomainen ja siitä tiedotetaan erikseen. 

Lisätietoja

Ympäristöterveyspalvelut terveystarkastajat@kurikka.fi