Siirry sisältöön

Hyvinvointialue tiedottaa: Nojatuolimatkoja ja digiopastusta – Tervetuloa Digiarki-tapahtumaan!

Paikka:

Seinäjoen Sedun Suupohjantien toimipiste (ent. Joupin K-Citymarketin tilat), Suupohjantie 45. 

Aika:

Tiistaina 16.4.2024 klo 9–12.  

Tapahtumakuvaus

Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hanke ja Seinäjoen Sedu järjestävät yhteistyössä maksuttoman Digiarki – tapahtuman, joka on suunnattu erityisesti 65+ ikäisille. Jos koet tarvitsevasi samaa digiopastustietoa, niin tervetuloa. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa ja mahdollisuuden tutustua digitaalisiin palveluihin. Kävijä saa mukaansa kotiinlähtökassin, joka sisältää kaikki jaettavat materiaalit päivän esittelypisteiltä. Näin kukin kävijä voi vain keskittyä kuulemaan, näkemään tai muulla tavoin aistimaan tapahtumaa!  

Ohjelma:   

Osallistujat pääsevät halutessaan osallistumaan virtuaalisille nojatuolimatkoille ympäri maailmaa. Matkat toteutetaan istuen, ja ne tarjoavat elämyksiä ja tietoa eri kulttuureista kuten Keukenhofin tulppaanipuisto, Eiffel-torni, Venetsia, Niagaran putoukset. Myös uskaliaimmille löytyy vaihtoehtoja kuten ralliauton kyydissä olemista, lentosukellusta jne.

Asiantuntijat ja opiskelijat opastavat kävijöitä älylaitteiden ja verkkopalvelujen käytössä.  

Tapahtumassa pääsee tutustumaan alueen terveys- ja hyvinvointipalvelujen digitaalisiin ratkaisuihin. Tietoa on tarjolla esimerkiksi ajanvarauksista, terveyssovelluksista ja etävastaanotoista.  

Lyhyiden tietoiskujen ajaksi voi kävijä istahtaa hetkeksi saamaan tietoa mm. avustetusta puolesta asioinnista, OmaEP-palvelusta, Chat-palveluista.

Tapahtumassa voi tutustua Sedun tieto- ja viestintätekniikan (IT-tukihenkilö), sosiaali- ja terveysalan (lähihoitaja), liiketoiminnan (merkonomi), hius- ja kauneudenhoitoalan, ravintola- ja cateringalan opiskelijoiden toimintaan erilaisilla esittelypisteillä.   

Seinäjoen kaupunginkirjaston digitiimi esittelee toimintaansa. Tiimiläiset kertovat kirjaston digineuvonnasta, Apila-verstaasta, digitointilaitteista sekä kotiin lainattavista Hublet-laitteista. Tarjolla on myös digiopastusta paikan päällä.

Seinäjoen kansalaisopiston pisteellä kuulet ainakin kansalaisopiston tulevista digikursseista ja digiavun mahdollisuuksista.

Pankkien edustajat opastavat verkkopankkipalvelujen käytössä. Muut palveluntarjoajat esittelevät esimerkiksi yhteydenpitoon liittyviä sovelluksia, liittymiä ja laitteita.  

Tavattavissa on myös Konsti – hahmo ja erilaisia robotteja. 

Oppilastyönä valmistuvat tapahtumalle omat verkkosivut maalis-huhtikuun aikana.   

Sedun kahvio- ja lounaspalvelut ovat omakustanteisia. 

(500 m sisällä tapahtumapaikasta löytyvät mm. HalpaHalli, Sopuraha, Pirjon Pakari ja Ideapark. Myöskään Kalevan Navetta, keskustan, Aalto-keskuksen, Piirin ja Törnävän alueet eivät ole omilla busseilla matkustaville kuin muutaman kilometrin säteellä tapahtumapaikasta) 

Saapuminen

Sedu Suupohjantien toimipisteeseen on helppo saapua eri suunnista Kantatie 67:n Ideaparkin liittymän kautta tai Komia liikenteen paikallisbussilla keskustasta. Katso sijainti kartalta tästä.

Pysäköintitilaa on paljon ja lisää löytyy tarvittaessa kauppojen pihoilta. 

Paikallisliikenteen pysäkki löytyy HalpaHallia vastapäätä eli perille pääsee juna- ja bussiasemalta paikallisliikenteen linjalla numero 8 Frami-Ideapark, Sedun piha-alueella on paljon pysäköintitilaa. Myös HalpaHallin pihasta löytyy parkkitilaa (lupa tälle kysytty)

Keskustasta lähtee linja 8 Frami-Ideapark klo 8.30. Keskustaan pääsee takaisin samalla bussilla, joka on samalla Sedun bussipysäkillä eli punaisen pallon kohdalla tunnin välein kuten n. klo 12.35. Bussi kiertää keskustaan Ideaparkin kautta.  

Tervetuloa mukaan oppimaan uutta ja tutustumaan digitaalisiin mahdollisuuksiin!  Tapahtumaan ei ole pääsymaksua eikä ennakkoilmoittautumista kuin suuremmilta ryhmiltä. 

Ryhmien ilmoittautuminen 

Toivomme ryhmiltä ennakkoilmoittautumista, jotta voimme arvioida kävijämäärää mahdollisten Sedun kahviossa/ruokalassa käyntien varalta.  

Ryhmäilmoittautumiset pyydämme ystävällisesti toimittamaan ti 9.4.2024 mennessä alla olevan linkin verkkolomakkeella, johon tarvitaan organisaation/yhdistyksen nimi, osallistujien lkm ja paikkakunta.

Ryhmien ilmoittaminen

Tervetuloa!