Siirry sisältöön

Hoitoaikojen ilmoittaminen ja seuranta

Kurikan kaupungissa on käytössä eAsiointi, sähköinen varhaiskasvatuksen hoitoaikojen ilmoittaminen sekä toteutuneiden hoitoaikojen seuraaminen. Varhaiskasvatuksen tiedotteet ja kirjeet tulevat sähköisesti eAsioinnin kautta tai sähköpostilla. Ilmoita lapsen huoltajien sähköposti lapsen hoitopaikkaan.

Pääset ilmoittamaan hoitoaikojat sekä seuraamaan toteutuneita hoitoaikoja alla olevasta linkistä.

eAsiointi

Lisätietoja hoitoaikojen ilmoittautumisesta ja seurannasta saat perhepäivähoidon ohjaajilta ja päiväkotien johtajilta. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta sekä päiväkotien omien sivujen yhteydestä.

Kaikki Kurikan päiväkodit

Miten järjestelmään tunnistaudutaan?


Järjestelmään tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai pankin myöntämillä asiointitunnuksilla.

Milloin järjestelmään pitää ilmoittaa hoitoajat?


Varaa lapsesi hoitoajat viikkoa ennen hoidon tarvetta, viimeistään edellisen viikon maanantaina klo 6.00 mennessä. Esimerkiksi viikon 15 hoitoajat tulee ilmoittaa viikolla 13 tai aivan viimeistään viikon 14 maanantaina klo 06.00 mennessä.

Miksi ennalta tiedossa olevat poissaolot pitää myös ilmoittaa?


Huomioithan, että myös ennalta tiedossa olevat poissaolot (lomat ym.) pitää ilmoittaa. Ennalta tiedossa olevat poissaolot tulee ilmoittaa, koska ne vaikuttavat henkilökunnan työvuoroihin sekä lasten ateriatilauksiin.

Voiko kerralla ilmoittaa koko kuukauden hoitoajat?


Voit ilmoittaa kerralla usean viikon hoitoajat. Suosituksena on, että ilmoitat koko kalenterikuukauden hoitoajat. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä merkintä, vuorohoidossa oleville lapsille myös viikonlopun päiville.

Mitä jos en ilmoita hoitoaikoja määräaikaan mennessä?


Jos et tee hoitoaikavarauksia määräpäivään mennessä, katsotaan, että tarvetta hoitopäiville ei seuraavan jakson aikana ole. Mikäli työstä tai opiskelusta johtuvaa välttämätöntä hoidon tarvetta kuitenkin on, ota välittömästi yhteyttä lapsesi päiväkodin johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan.

Mitä jos järjestelmä on jo lukkiutunut?


Kun järjestelmä on lukkiutunut, ja mikäli työstä tai opiskelusta johtuvasta syystä hoidon tarve muuttuu, ole yhteydessä lapsen ryhmään. Hoitotunteja saa varata maksimissaan sijoituspäätöksessä sovittujen tuntien mukaisesti. Kun järjestelmä on lukkiutunut, muutoksia tehdään vain perustelluista syistä.

Leimauskortit (”läpyskät”, ”tägit”)

Kun lapsesi aloittaa hoidon, saat lapsesi päiväkoti- tai perhepäivähoitopaikasta yhden leimauskortin huoltajaa kohti. Leimauskortin avulla kirjataan lapsi hoitoon ja hoidosta pois. Leimauskorttia kutsutaan myös kulkukortiksi, lätkäksi, leimauskortiksi, tägiksi tai NFC-tunnisteeksi. Jos kadotat läpyskän, kaupunki perii 10 €:n maksun.

Koskiniemi Leila
perhepäivähoidon ohjaaja
leila.koskiniemi@kurikka.fi
044 550 3053
Kirkkotie 4, 61600 Jalasjärvi
Latvala Elina
Perhepäivähoidon ohjaaja
elina.latvala@kurikka.fi
044 765 0199
Mäkitie 54, 61300 Kurikka