Siirry sisältöön

Kurikka.fi-verkkosivustolla voit jatkossa lukea tekstejä kätevästi kymmenellä uudella kielellä!

Kurikan kaupunki tiedottaa 12.12.2023, julkaisuvapaa heti

Kurikan kaupungin virallisella verkkosivustolla, Kurikka.fi:ssä, on paljon tietoa kaupungin palveluista kuntalaisille. On tärkeää, että tieto on saavutettavissa mahdollisimman monelle, ja siksi sivustolla on otettu käyttöön käännösominaisuus.

”Tavoitteemme on tehdä vierailuista Kurikan verkkosivuilla sujuvia niille kuntalaisille, joiden äidinkieli ei ole suomi,” kertoo tiedottaja Maria Parkkonen Kurikan kaupungilta. ”Kielet tähän on valittu yhteistyössä kaupungin maahanmuuttokoordinaattorin kanssa.”

Kurikka.fi-verkkosivujen tekstisisällöt on nyt mahdollista lukea suomen lisäksi englanniksi, ruotsiksi, viroksi, ukrainaksi, venäjäksi, unkariksi, ranskaksi, thaiksi, vietnamiksi tai turkiksi. Käännökset ovat käytettävissä kaikilla tavallisilla tekstisivuilla, mukaan lukien ajankohtaiset artikkelit. Käännösominaisuus ei toistaiseksi ole saatavilla etusivulla, navigaatiosivuilla eikä tapahtumakalenterissa, mutta mahdollisuuksia niihin laajentamiseen selvitetään.

Miten käännösominaisuus käytännössä toimii?

Kun haluat kääntää Kurikan verkkosivuilla olevan tekstin, löydät ”Translate”-napin sivun yläosasta, aivan Kuuntele-napin alapuolelta. Paina ”Translate”-nappia, ja avautuvasta pudotusvalikosta voit valita haluamasi kielen. Voit myös käyttää ”Kuuntele”-nappia kuunnellaksesi verkkosivun tekstin äänimuodossa. Kätevä kuuntelutoiminto on ollut käytössä sivustolla jo muutaman vuoden ajan.

Kurikka.fi-sivuston käännösominaisuus on toteutettu yhteistyössä VoiceIntuitive Oy:n kanssa tekoälyä hyödyntäen. On mahdollista, että käännöksissä esiintyy jonkin verran virheitä varsinkin alkuvaiheessa, mutta niitä pyritään korjaamaan.