Siirry sisältöön

Huoltajalle

Lukion Wilmaan pääsee samoilla tunnuksilla, joita olette käyttäneet jo Kurikan alueen yläkouluissa opiskelleille lapsillenne. Jos nuori tulee lukioon muualta kuin Kurikan alueen yläkouluista, lähetetään sähköpostissa avainkoodi, jonka avulla huoltaja voi luoda itselleen tunnuksen Wilmaan. Sähköpostissa tulee kirjallinen ohje tunnuksen luontiin. Tunnuksen luontiin on myös ohjevideo, jonka linkki on sivun alaosassa.

Koodi lähetetään sille huoltajalle, jonka tiedot nuori on laittanut yhteishakulomakkeeseen. Muu huoltaja voi pyytää itselleen tunnukset sähköpostilla Asko Mäkyseltä (asko.makynen@kurikka.fi).

Wilman kirjautumissivu

Alaikäisten opiskelijoiden huoltajien tulee seurata nuoren opintojen toteutumista ja etenemistä Wilmasta.

Alaikäisten opiskelijoiden huoltajien on selvitettävä Wilmassa lapsensa poissaolot. Huoltaja valitsee poissaolon tyypiksi SELVITETTÄVÄ ja kirjaa lisätietoihin lyhyesti poissaolon syyn, kuten sairaus, myöhästyi bussista …. Tarkempia tietoja sairauksista ei kannata lisätietoihin kirjata. Lisää tietoa poissaolomerkinnöistä.

Wilmaviestien avulla on helppo pitää yhteyttä opettajiin ja lukion muuhun henkilökuntaan.

Kun opiskelija täyttää 18-vuotta, huoltajan oikeudet Wilmaan katkeavat. Opiskelija voi itse myöntää huoltajalleen oikeuden nähdä oman profiilinsa Wilman lomakkeella opiskelijan perustiedot .

Wilman salasana unohtunut

Jos olet unohtanut salasanasi, toimi näin: avaa Wilman kirjautumisivu, klikkaa käyttäjätunnuksen ja salasanan alla olevaa linkkiä unohditko salasanasi ja pyydä sähköpostiisi uusi salasana.

Ohjeita

Usein jokin toiminto tai toimintatapa on helpompi hahmottaa, kun sen näkee käytännössä. Videoita on eri aiheista, muun muassa Wilma-tunnuksen lisääminen sovellukseen, Työjärjestyksen julkaisu ja piilotus. Videon lisäksi monesta aiheesta löytyy myös kirjallinen ohje. Videot ovat enimmäkseen hallinnon avuksi, mutta jotkut niistä antavat ohjeita myös huoltajille. Tällaisia ovat: