Siirry sisältöön

Kannettava tietokone lukiossa

Kannettavaa tietokonetta käytetään lukio-opinnoissa työvälineenä. Osa oppimistehtävistä tehdään koneella ja opintojaksoilla käytetään digitaalisia oppimisympäristöjä. Kokeet ja ylioppilaskokeet tehdään tietokoneella.

Koulussamme on käytössä langaton verkko nimeltään EduWifi. Verkkoon ensimmäsitä kertaa liittyessä pyydetään käyttäjätunnustasi ja salasanaa. Käytössä on myös Open campus niminen langaton verkko, johon ei tarvitse kirjautua.

Käytettävissä olevat vaihtoehdot

  • oma tietokone opintojen ajaksi käyttöön maksuttomaan opiskelumateriaaliin oikeutetuille opiskelijoilla (jos koneeseen tulee toimintavika, opiskelija ottaa itse yhteyttä huoltoon: Neuvonta Opinsys, p. 014 459 1624 tuki@opinsys.fi)
  • oma kone
  • koulun kone lainattavissa oppitunneille

Oma kone

Jos ostat oman kannettavan tietokoneen opiskeluasi varten, niin kannattaa huomioida ainakin seuraavat ominaisuudet: laitteessa on ethernet verkkoliitäntä, hyväkestoinen akku, vähintään kaksi (mielellään 3) USB porttia hiirelle, kuulokkeille ja muistitikulle, näytön koko korkeintaan 18 tuumaa. Lisää tietoa tietokoneen hankinnasta löytyy alta olevasta linkistä.

Ohje YTL:n sivuilta sopivan tietokoneen hankkimiseksi yo-kokeisiin

Lainakone koululta

Koululla on kannettavia tietokoneita ja niitä voi lainata oppitunneille. Koneita on rajallinen määrä ja niitä ei aina riitä kaikille. Lukion kone pitää aina palauttaa omalle paikalleen ja kytkeä latausjohto koneeseen.

Käyttösääntöjä lukion tietokoneille

  • Käytä koulun koneita vastuullisesti.
  • Koneita ei saa jättää aulaan pöydille, vaan ne on palautettava säilytysvaunuihin ja liitettävä lataukseen.
  • Älä luovuta tunnuksiasi muille tai käytä muiden tunnuksia.
  • Muista uloskirjautuminen aina koneelta poistuessasi.