Siirry sisältöön

Kannettava tietokone lukiossa

Kannettavaa tietokonetta kaytetään työvälineenä lukio-opinnoissa. Suurin osa oppimistehtävistä ja kokeista tehdään tietokoneella, kursseilla käytetään digitaalisia oppimisympäristöjä ja ylioppilaskokeet tehdään tietokoneella.

Koulussamme on käytössä langaton verkko nimeltään EduWifi. Verkkoon ensimmäsitä kertaa liittyessä pyydetään käyttäjätunnustasi ja salasanaa.

Käytettävissä olevat vaihtoehdot

  • aloittavien opiskelijoiden tietokone-etu
  • oma kone
  • koulun kone lainattavissa oppitunneille

Tietokone-etu

Kurikan lukion ensimmäisen vuoden päätoiminen opiskelija voi opintojensa alkaessa hyödyntää Kurikan kaupungin tarjoamaa tietokone-etua. Opiskelija saa lunastaa itselleen puoleen hintaan kaupungin tietohallinnon kautta hankittavan noin 700 euron arvoisen kannettavan tietokoneen erillisen sopimuksen ehtojen mukaisesti.

Oma kone

Jos ostat oman kannettavan tietokoneen opiskeluasi varten, niin kannattaa huomioida ainakin seuraavat ominaisuudet: laitteessa on ethernet verkkoliitäntä, hyväkestoinen akku, vähintään kaksi (mielellään 3) USB porttia hiirelle, kuulokkeille ja muistitikulle, näytön koko korkeintaan 18 tuumaa. Lisää tietoa tietokoneen hankinnasta löytyy alta olevasta linkistä.

Ohje YTL:n sivuilta sopivan tietokoneen hankkimiseksi yo-kokeisiin

Lainakone koululta

Koululla on kannettavia tietokoneita ja niitä voi lainata oppitunneille. Koneita on rajallinen määrä ja niitä ei aina riitä kaikille. Lukion kone pitää aina palauttaa omalle paikalleen ja kytkeä latausjohto koneeseen.

Käyttösääntöjä lukion tietokoneille

  • Käytä koulun koneita vastuullisesti.
  • Koneita ei saa jättää aulaan pyödille, vaan ne on palautettava säilytysvaunuihin ja liitettävä lataukseen.
  • Älä luovuta tunnuksiasi muille tai käytä muiden tunnuksia.
  • Muista uloskirjautuminen aina koneelta poistuessasi.