Siirry sisältöön

Kurikka tuplasi vastaajamäärän ja nosti keskiarvoaan kuntabarometrissä

Kurikan kaupunki tiedottaa 17.5.2024, julkaisuvapaa heti

Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Suomen Yrittäjien 11. Kuntabarometri-kysely toteutettiin yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa 12.2.–8.4.2024 verkkokyselynä. Kyselyyn vastasi koko Suomesta 9 627 yrittäjää. 

– ​Kuntabarometrin tulosten avulla edistetään vuorovaikutusta yrittäjien, viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden kesken, joka taas kehittää Kurikan elinkeinopolitiikkaa ja rakentaa koko aluetta entistä yrittäjäystävällisempään suuntaan, kertoo Kurikan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olavi Kandolin.    

Kurikan kaupunki ja alueen yrittäjäyhdistykset tekivät merkittävän markkinointi- ja tiedotustyön saadakseen nostettua vastaajamäärää edellisvuosista, jolloin vastauksia on saatu reilu 50. Työ tuotti tulosta, sillä koko Suomen kunnista Kurikasta saatiin kyselyyn 12. eniten vastauksia, 104. Kurikan ohi Etelä-Pohjanmaalla kiri ainoastaan Seinäjoki, jonka vastaajamäärä oli 114. Kaiken kaikkiaan kyselyyn osallistui 261 kuntaa.  

– ​Toissa vuonna vastauksia saatiin 52, ja tänä vuonna tavoitteena oli nostaa määrä sataan. Kun vastaajamäärä on suurempi, se kuvastaa paremmin alueen yleistä mielipidettä ja toiveita. Teimme hedelmällistä yhteistyötä yrittäjäyhdistyksien kanssa päästäksemme tavoitteeseen, iloitsee yritysasiantuntija Anne Bäckström Kurikan kaupungilta. 

Tulokset julkistettiin Kunnallisjohdon seminaarissa Turussa 14.5. Tulokset on jaettu kolmeen eri kategoriaan kuntakoon mukaan. Kurikka sijoittui keskikokoisten kuntien (10 000-50 000 asukasta) sarjassa sijalle 39, kun vielä neljä vuotta sitten sijoitus oli 62. Etelä-Pohjanmaan alueella keskikokoisten kuntien sarjassa Kurikka oli kyselyssä kolmas. Kaksi vuotta sitten sijoitus oli viides ja neljä vuotta sitten viimeinen, eli kuudes. Kurikka on tasaisesti nostanut neljän vuoden aikana keskiarvoa sen nyt ollessa 3,13, kun taas vuonna 2020 keskiarvo oli 2,71.  

Kysely jakautui eri aiheisiin: yrityspalvelut, infrastruktuuri, koulutus ja osaaminen, elinkeinopolitiikan asema kunnassa, päätöksenteon yrityslähtöisyys ja hankintapolitiikka. Kurikan osalta korkeimman kokonaisarvosanan yrittäjiltä kyselyssä sai yrityspalvelut (3.84) . 

– ​Tuloksia analysoidaan Kurikan neljän yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajiston sekä Kurikan kaupungin viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden kesken kesäkuussa. Tulokset antavat suuntaviivoja niihin teemoihin, joihin yrittäjät toivovat kehitystä ja missä ollaan jo oikealla tiellä, toteaa Kurikan kaupungin elinvoimajohtaja Juha Luukko

Kyselytutkimuksen tulokset ovat nähtävillä Suomen Yrittäjien verkkosivuilla. 

Lisätietoja tarvittaessa:

https://www.yrittajat.fi/tutkimukset/kuntabarometri-2024/

Yritysasiantuntija Anne Bäckström, Kurikan kaupunki, p. 044 732 4196

Elinvoimajohtaja Juha Luukko, Kurikan kaupunki, p. 044 550 2639