Siirry sisältöön

Kurikan osallistavalla budjetilla hankittiin nuorisotiloihin lisää harrastusvälineitä

Kurikan kaupunki tiedottaa 18.1.2024, julkaisuvapaa heti

Osallistavalla budjetoinnilla tarkoitetaan kunnissa prosessia, jossa kuntalaisille annetaan mahdollisuus vaikuttaa budjetin määrärahojen kohteiden valintaan. Kurikan kaupungilla osallistava budjetti on varattu elinvoimaosaston määrärahoihin. Aikaisempina vuosina osallistavan budjetin määrärahoilla on hankittu eläinteemaisia jouluvaloja ja lisäpenkkejä keskustoihin.

Vuonna 2023 osallistavan budjetin käyttöön kysyttiin nuorisotiloihin liittyviä toiveita nuorilta.

”Toiveita kerättiin sosiaalisen median kautta sekä paikan päällä Kurikan nuoristotila Kurnussa, Jalasjärven nuorisotila Wilholassa sekä Jurvan nuorisotilassa”, kertoo liikuntatoimen päällikkö Annukka Siltakorpi Kurikan kaupungilta. ”Jokaisella kolmesta nuorisotilasta oli käytössään 3300 euron budjetti.”

Toiveiden mukaan Kurikan nuorisotila Kurnulle hankittiin pingispöytä ja mailoja, soittovälineitä, nyrkkeilysäkki, leuanvetotanko sekä monenlaista pienvälineistöä pelailuun, soittamiseen ja harrastamiseen. Jalasjärven nuorisotila Wilholaan hankittiin ulkotiloihin koripalloteline sekä pöytä ja penkki -yhdistelmä. Jurvan nuorisotilassa suuri osa budjetista käytettiin biljardipöydän huoltoon. Lisäksi Jurvan nuorisotilaan hankittiin vohvelirauta, pelituoli, -hiiri ja -näppäimistö sekä monenlaista pienvälineistöä ja pelivälineitä.

Vuonna 2024 Kurikan kaupungin määräraha osallistavaan budjetointiin on 20 000 euroa. Kurikan Lapsiystävällinen kunta -työryhmän esityksen mukaisesti tämän vuoden osallistavan budjetin painopisteenä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen.

”Ideoita ja ehdotuksia tämän vuoden määrärahan käyttöön kysellään ainakin Kurikan tulevassa lapsiparlamentissa”, kertoo Siltakorpi. ”Ajatuksena on, että jokainen lapsiparlamentin jäsen tuo keskusteluun oman koulunsa lasten ja nuorten toiveet ja ehdotukset, ja niistä voidaan äänestää.”

Lisätietoja tarvittaessa:

Luukko Juha
elinvoimajohtaja
juha.luukko@kurikka.fi
044 550 2639
Keskuspuistikko 14, 61300 Kurikka
Siltakorpi Annukka
liikuntatoimen päällikkö
annukka.siltakorpi@kurikka.fi
0400 273 960