Siirry sisältöön

Kurikan kaupungin suurimmat kesätyöntekijämäärät liikennepuistoissa ja viheralueiden hoidossa

Kurikan kaupunki tiedottaa 11.5.2024, julkaisuvapaa heti 

Kurikan kaupunki palkkaa 74 kesätyöntekijää vuonna 2024. Lisäksi kausityöntekijöitä on tulossa kuntatekniikkaan (sis. viheralueet) 15 ja lomituspalveluihin. Haku kaupungin kesätöihin oli 22.1. – 29.2.2024.  Hakemuksia saatiin 194. Kesätyöntekijöiden täytyy olla vuonna 2008 tai aiemmin syntyneitä ja kurikkalaisia. Kausityöntekijät ovat yli 18-vuotiaita, ja heidän kotipaikkansa voi olla myös muualla kuin Kurikassa. 

”Kesätyöpaikkojen haku avautui Kurikan kampuksella järjestettyjen Rekrymessujen yhteydessä ja päättyi helmikuun lopussa”, kertoo hakuprosessia koordinoinut toimistotyöntekijä Rosa-Maria Moisio Kurikan kaupungilta. ”Maaliskuussa hakijat vastasivat vielä videoiden avulla muutamiin lisäkysymyksiin.”

Videohaastattelut olivat kaupungin kesätyöhaussa käytössä kolmatta kertaa, ja sekä hakijat että rekrytointia tekevät esimiehet ovat antaneet niistä hyvää palautetta. Osaan paikoista pidettiin videohaastattelukierroksen jälkeen työhaastattelu myös livenä eli paikan päällä.

”Videohaastattelu on hyvää harjoitusta nuorille myös tulevia työnhakuprosesseja varten” toteaa henkilöstöpäällikkö Elise Rantanen Kurikan kaupungilta. ”Ja varsinkin muilla paikkakunnilla opiskeleville hakijoille videohaastattelu on usein helpompi järjestää kuin livehaastattelu.”

Kun hakuprosessit saatiin päätökseen, kaikille hakijoille lähetettiin tieto valintapäätöksestä KuntaRekry-järjestelmän kautta. Ensimmäiset kausityöntekijät ovat aloittaneet töissään 4.4.2024, ja suurimmalla osalla kesätyöntekijöistä työt alkavat 3.6.2024. 

Suurimmat kesätyöntekijämäärät ovat tänä vuonna liikennepuistoissa ja viheralueiden hoidossa. Liikennepuistot ja nuorisotoimen järjestämät leirit työllistävät yhteensä 30 kesätyöntekijää, ja viheralueiden hoidossa heitä on 24. Kaupungin kesätöitä oli kaiken kaikkiaan tarjolla mm. ympäristönhoidossa, rakennusten kunnossapidossa, kirjastoissa, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimessa, viestinnässä sekä lomituspalveluissa.

”On ollut tosi kiva kuulla hakemuksissa, että monet hakivat kaupungin kesätöihin siksi, että itsellä tai kaverilla on ollut niistä positiivisia kokemuksia”, kertoo Moisio. ”On äärimmäisen tärkeää, että muistijälki kesätöistä on positiivinen, ja olen kiitollinen, että tätä asiaa saan olla mahdollistamassa nuorten osalta Kurikan kaupungilla”.