Siirry sisältöön

Kurikan hiihtolatujen ja luistelujäiden ylläpitotiedot uudessa verkkopalvelussa

Kurikan kaupunki / Liikuntatoimi tiedottaa 14.12.2023, julkaisuvapaa heti

Kurikan kaupungissa on otettu käyttöön uusi palvelu, jossa on kattavat ja ajantasaiset tiedot hiihtolatujen ja luistelujäiden tilanteesta ja ylläpidosta. Palvelu löytyy alta linkistä.

Sometec

”Uusi verkkopalvelu otettiin käyttöön, jotta pystymme paremmin tarjoamaan tietoa talviliikuntapaikkojen ylläpidosta ja tällä tavoin paremmin palvelemaan kuntalaisia ja matkailijoita”, kertoo liikuntatoimen päällikkö Annukka Siltakorpi Kurikan kaupungilta. ”Sivusto on helppo ja nopea ylläpitää, joten liikuntapaikkojen hoitajat pystyvät päivittämään itse tiedot mobiililaitteella esimerkiksi heti latujen ajon jälkeen.”

Aiemmin Kurikan latutiedot ovat olleet kahdessa eri palvelussa. Nyt käyttöönotettu uusi verkkopalvelu mahdollisti sen, että latutietojen lisäksi myös luistelujäiden ylläpitotilanne saatiin esille samaan paikkaan.

Verkkopalvelun kautta kuntalaiset pystyvät antamaan tietoa esim. ongelmista reiteillä, joten samalla tiedonkulku myös kaupungille päin toimii aiempaa paremmin, ja huoltotoimenpiteet saadaan tehtyä nopeammin.

”Heti ensimmäisinä päivinä tuli mm. tieto, että Paavalin ladun valot eivät palaneet joka paikassa. Sieltä oli mennyt sulake, ja kun tieto tuli nopeasti, niin myös valot saatiin nopeasti kuntoon. Nämä ovat tärkeitä palautteita meille” toteaa Siltakorpi.

Palvelun tietoja täydennetään vielä alkuvaiheessa. Esimerkiksi latukarttoihin tehdään pieniä tarkennuksia ja pieniä tietoon tulleita virheitä korjataan. Tulevaisuudessa on suunnitelmissa lisätä palveluun myös mm. talvipyöräilyreittejä.

Kurikan uimarantatiedot tulossa samaan verkkopalveluun kesällä 2024

Samalla sivustolla kerrotaan jatkossa myös Kurikan uimarantojen tilanteesta. Esimerkiksi uimaveden mitatut lämpötilat ja rantojen sinilevätilanne näkyvät jatkossa Sometec-palvelusta.

”Sometec-verkkopalvelun käyttö on vielä alkuvaiheessa ja otamme mielellämme vastaan käyttäjien palautetta ja kehitysehdotuksia”, kannustaa Siltakorpi.

Lisätietoja tarvittaessa:

Liikuntatoimen päällikkö Annukka Siltakorpi, p. 0400 273 960

 kurikka.sometec.fi