Siirry sisältöön

Infoa ukrainalaisille: Miten päästä paikasta toiseen julkisella liikenteellä?

(Päivitetty viimeksi 6.9.2022)

Sopivien reittien ja yleisen bussivuorojen etsimisessä voi käyttää esimerkiksi Google Maps -sovellusta: https://maps.google.com/ . Muita ohjeita ja tietoja esim. kaupungin omista palveluliikennebusseista on alla.

Jurvan alue

Jurvan alueelta Kurikan keskustaan ja takaisin

Jos sinun tarvitsisi päästä Jurvasta käymään Kurikan keskustassa, helpoin tapa on käyttää kaupungin järjestämää pikkubussia, jonka nimi on Palveluliikennebussi Jurvanen. Jurvanen kulkee Jurvan ja Kurikan keskustan väliä yleensä torstaisin. Jos tarvitset kyytiä torstaina Jurvasta Kurikkaan ja takaisin, ota yhteyttä suoraan palvelubussin kuljettajaan, puh. 044 550 2457, viimeistään keskiviikkona klo 16 mennessä.

Kerro kuljettajalle:

 • Mistä olet lähdössä?
 • Minne olet menossa?
 • Mihin aikaan sinun pitäisi olla perillä?
 • Tarvitsetko myös paluukyytiä?
 • Mistä tulet paluukyytiin ja mihin aikaan suurin piirtein?
 • Mikä on paluukyydin määränpää?

Ukrainalaiset matkustavat Palveluliikennebussi Jurvasella maksutta. Varaudu esittämään Ukrainan passi tai muu luotettava selvitys.

Lisätietoja: https://kurikka.fi/kaupunki-ja-hallinto/asiointi-ja-palvelut/palveluliikenne/

Jurvasta Kurikan keskustaan pääsee myös yleisillä bussivuoroilla. Aikatauluista tarkempaa tietoa Matkahuollon sivuilta: www.matkahuolto.fi . Verkkosivujen etusivulla on laatikko ”Osta liput -hae aikataulut”. Kirjoita laatikon sisällä olevaan ”Mistä”-kohtaan esimerkiksi Jurva ja ”Mihin”-kohtaan Kurikka. Valitse niiden alla olevasta kalenteriruudusta oikea päivä ja paina ”Hae aikataulu” -nappia.

Jurvan alueelta Seinäjoelle ja takaisin

Jurvasta Seinäjoelle pääsee ilman vaihtoa arkipäivisin klo 6.40 Jurvasta lähtevällä yleisellä bussivuorolla ja takaisin bussivuorolla, joka lähtee klo 16.40 Seinäjoen Matkakeskuksesta takaisin Jurvaan. Vuorot ajaa Urpolan liikenne.

Aikatauluista tarkempaa tietoa Matkahuollon sivuilta: www.matkahuolto.fi Aikataulut löydät Matkahuollon verkkosivuilta: www.matkahuolto.fi Verkkosivujen etusivulla on laatikko ”Osta liput -hae aikataulut”. Kirjoita laatikon sisällä olevaan ”Mistä”-kohtaan esimerkiksi Jurva ja ”Mihin”-kohtaan Seinäjoki. Valitse niiden alla olevasta kalenteriruudusta oikea päivä ja paina ”Hae aikataulu” -nappia.

Jalasjärven alue

Jalasjärven alueella liikkuminen

Jalasjärven alueella, esimerkiksi Koskuelta Jalasjärven keskustaan, pääset liikkumaan arkipäivisin esimerkiksi Palveluliikennebussi Anturalla. Keskusta-alueella Antura ajaa joka arkipäivä 8.00–16.00.

Kyliltä Jalasjärven keskustaan kulkevat asiointireitit:

TIISTAI: Yli-Valli, Yli-Koskue, Koskue, Keskikylä, Ilvesjoki, Ahonkylä, Jokipii
PERJANTAI: Ala-Valli, Mäntykoski, Luopajärvi, Sikakylä, Taivalmaa, Ahonkylä, Jokipii

Saapumisaika keskustaan on n. klo 10 ja lähtöaika keskustasta n. klo 12. Tarkat haku- ja paluuajat sovitaan aina erikseen kuljettajan kanssa.

Ota yhteyttä suoraan palvelubussin kuljettajaan, puh. 044 702 2499, viimeistään kuljetusta edeltävänä päivänä klo 16 mennessä.

Kerro kuljettajalle:

 • Mistä olet lähdössä?
 • Minne olet menossa?
 • Mihin aikaan sinun pitäisi olla perillä?
 • Tarvitsetko myös paluukyytiä?
 • Mistä tulet paluukyytiin ja mihin aikaan suurin piirtein?
 • Mikä on paluukyydin määränpää?

Ukrainalaiset matkustavat Palveluliikennebussi Anturalla maksutta. Varaudu esittämään Ukrainan passi tai muu luotettava selvitys.

Lisätietoja: https://kurikka.fi/kaupunki-ja-hallinto/asiointi-ja-palvelut/palveluliikenne/

Jalasjärven alueelta Kurikan keskustaan

Jalasjärveltä Kurikan keskustaan pääset arkisin yleisillä bussivuoroilla.

Aikataulut löydät Matkahuollon verkkosivuilta: www.matkahuolto.fi Verkkosivujen etusivulla on laatikko ”Osta liput -hae aikataulut”. Kirjoita laatikon sisällä olevaan ”Mistä”-kohtaan esimerkiksi Jalasjärvi ja ”Mihin”-kohtaan Kurikka. Valitse niiden alla olevasta kalenteriruudusta oikea päivä ja paina ”Hae aikataulu” -nappia.

Jalasjärven alueelta Seinäjoelle ja takaisin

Jalasjärveltä Seinäjoen keskustaan pääset arkisin yleisillä bussivuorilla. Jalasjärveltä Seinäjoelle pääsee ilman vaihtoa arkipäivisin klo 6.55, klo 12.00 ja klo 15.00 Jalasjärveltä lähtevällä yleisellä bussivuorolla ja takaisin bussivuorolla, joka lähtee klo 7.55, klo 13.55 ja klo 16.10 Seinäjoen Matkakeskuksesta takaisin Jalasjärvelle. Vuorot ajaa Kuljetus J. Haanpää Oy.

Aikataulut löydät Matkahuollon verkkosivuilta: www.matkahuolto.fi. Verkkosivujen etusivulla on laatikko ”Osta liput -hae aikataulut”. Kirjoita laatikon sisällä olevaan ”Mistä”-kohtaan esimerkiksi Jalasjärvi ja ”Mihin”-kohtaan Seinäjoki. Valitse niiden alla olevasta kalenteriruudusta oikea päivä ja paina ”Hae aikataulu” -nappia.

Kurikan keskustan alueelta Seinäjoelle ja takaisin

Kurikasta Seinäjoelle pääset arkisin yleisillä bussivuoroilla.

Aikataulut löydät Matkahuollon verkkosivuilta: www.matkahuolto.fi. Verkkosivujen etusivulla on laatikko ”Osta liput -hae aikataulut”. Kirjoita laatikon sisällä olevaan ”Mistä”-kohtaan esimerkiksi Kurikka ja ”Mihin”-kohtaan Seinäjoki. Valitse niiden alla olevasta kalenteriruudusta oikea päivä ja paina ”Hae aikataulu” -nappia.

Lisäapua:

Pirneskoski Mirva
maahanmuuttokoordinaattori / Immigration Coordinator
mirva.pirneskoski@kurikka.fi
050 569 8914
Keskuspuistikko 14, 61300 Kurikka