Siirry sisältöön

Vauhtia valokuituun -hankkeen Polvenkylän valokuitutarvekysely

Kiinnostaako huippunopea valokuituyhteys?

Vauhtia valokuituun -hankkeen tavoitteena on kartoittaa Etelä-Pohjanmaalla ne alueet, joissa voisi olla edellytykset valokuidun rakentamiselle. Juuri nyt on hyvä mahdollisuus saada rahoitusta kunnan tai kylän laajakaistayhteyksien rakentamiseen.

Miksi valokuitu?

Internetin välityksellä toimivat sähköiset palvelut lisääntyvät kovaa vauhtia. Kotitaloudet sekä yritykset kaipaavat yhä laadukkaampia, luotettavampia ja nopeampia tietoliikenneyhteyksiä. Etelä-Pohjanmaalla oli vuoden 2019 lopussa kiinteän laajakaistan (100Mbit/s) piirissä 40 % alueen talouksista, kun koko suomen osalta luku on 60 %.

Valokuitu mahdollistaa tehokkaan etätyöskentelyn ja opiskelun, elinkeinoelämälle toimintaan perusedellytykset ja takaa vanhemmalle väestölle paremmat mahdollisuudet hyödyntää kehitteillä olevia vanhushoidon palvelumalleja. Valokuitu on tulevaisuuden tietoliikenneyhteys eli perusinfraa. Valokuitu kohottaa kiinteistön arvoa sekä lisää alueen vetovoimaisuutta ja elinvoimaa.

Verkkokyselyllä kartoitetaan Polvenkylän alueen asukkaiden valokuitutarve. Voit vastata kyselyyn alla olevan linkin kautta maanantaihin 23.8.2021 saakka.

Polvenkylän valokuitutarvekysely

Ota yhteyttä

Me kokoamme laajakaistahankkeita ja avitamme niiden rahoituksen haussa.

Mikko Ojainväli, tietoverkkoasiantuntija
Vauhtia valokuituun -hanke
Leader Liiveri, Leader Suupohja, Isokyrö
p. 050 553 0997
mikko.ojainvali@liiveri.net