Siirry sisältöön

Ylioppilastutkinto ja kirjoitukset

Syksyn -19 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomake on auki Wilmassa ajalla 15.5.-5.6.2019.

Käytäthän kirjautuessasi Mozillan-selainta, jolloin ilmoittautumislomake tulostuu oikeanlaisena. Täytä lomake, tallenna (tallennus siirtää ilmoittautumistietosi oppilashallinto-ohjelmaan!), tulosta ja allekirjoita mustekynällä. Toimita lomake rehtorille, koulusihteerille tai koulusihteerin postilokeroon 5.6. mennessä.

Heille, jotka eivät ole enää lukion opiskelijoita, mutta jotka haluavat uusia koetta tai täydentää tutkintoaan, löytyy ilmoittautumislomake alapuolen vihreästä linkistä. Täytä lomake ja palauta se lukion toimistoon 5.6. mennessä.

Ilmoittautumislomake yo-kokeeseen

HUOM. Palautuksen määräpäivää on noudatettava, jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Lukion opiskelijoille ja kaksoistutkinnon suorittajille yo-lasku jaetaan elokuussa koulun alkaessa. Uusijoille/tutkinnon täydentäjille lasku lähetetään kotiosoitteeseen. Laskun eräpäivä on 31.8.2019.

Ylioppilaskirjoitusten koepäivät löytyvät ylioppilastutkintolautakunnan sivulta

Abitti ympäristö

Kokeita voidaan pitää abitti verkossa, joko langattomasti tai langallisesti. Jos opiskelija haluaa käyttää omaa tietokonetta, on opiskelijan huolehdittava, että tietokone käynnistyy USB tikulta. Alta vihreästä linkistä avautuu ohje, miten tämä tapahtuu. Verkossa on myös videoita eri käyttöjärjestelmille. Kannattaa katsoa nämä ohjevideot boottaukseen tikulta. Kannattaa myös etukäteen testata koululla, että kone on soveltuva abittiympäristöön. Uudemmille koneille ei abittijärjestelmässä välttämättä ole ohjelmoituna ajureita valmiiksi. Tästä on lisää tietoa Digabisivulla . Abitti ohjelma käynnistetään aina muistitikulta. Oppilaiden suoritukset tallentuvat reaaliajassa palvelimelle.

Ohje koneen käynnistämiseksi abittikoejärjestelmässä Ohje sopivan tietokoneen hankkimiseksi yo-kokeita ajatellen