Siirry sisältöön

Kurssivalinnat

Tutustu huolellisesti opinto-oppaan kurssitarjontaan.

Valintakortista näet, mitkä kurssit on suunniteltu opiskeltavaksi minäkin vuonna. Merkitse valintakorttiin ensin opiskeluvuodellesi suositellut valtakunnalliset pakolliset kurssit (punaiset). Valitse sen jälkeen haluamasi valtakunnalliset syventävät kurssit (vihreät). Valitse lopuksi vielä haluamasi lukiokohtaiset kurssit (siniset).

Ota valinnoissasi huomioon oma kiinnostuksesi, ylioppilaskirjoitussuunnitelmasi, jatko-opintosuunnitelmasi ja lukio-opintojesi kurssimäärä.

Koko lukion aikana on suoritettava vähintään 75 kurssia, joista vähintään 10 on oltava syventäviä kursseja. Jos aiot suorittaa lukion kolmessa vuodessa, ovat eri lukuvuosina suoritettavat minimimäärät vuosittain noin:

  1. vuosi: 28-30 kurssia
  2. vuosi: 28-30 kurssia
  3. vuosi: 15-18 kurssia

Musiikkia ja kuvataidetta on valittava yhteensä vähintään 3 pakollista kurssia: musiikkia 2 + kuvataidetta 1 TAI kuvataidetta 2 + musiikkia 1 kurssia.

Valtakunnalliset pakolliset kurssit ovat kaikille pakollisia. Niissä opiskellaan oppiaineen keskeisin sisältö.

Valtakunnalliset syventävät kurssit ovat pakollisiin opintoihin välittömästi liittyviä valinnaisia kursseja. YO-tutkinnon kokeiden tehtävät perustuvat kunkin aineen pakollisiin ja syventäviin kursseihin.

Lukiokohtaiset kurssit ovat valinnaisia kursseja. Kurikan lukiossa on kielissä starttikursseja, joita voi valita opintojen alkuun, matematiikassa tukikurssi, kaikissa aineissa YO-kokeisiin valmentavia kursseja sekä monia muita mielenkiintoisia ja opintoja täydentäviä kursseja.

Kurikan lukiossa voi opiskella myös paljon muita opintoja, jotka luetaan mukaan lukion oppimäärään:

  • kaikille Kurikan Kampuksen opiskelijoille tarkoitettuja opintoja (mm. ajokorttikurssi, ensiapu, ohjelmointi, järjestyksenvalvoja)
  • korkeakouluopintoja
  • yrittäjyysopintoja
  • Sedu Kurikan tarjoamia ammatillisia opintoja

Lisätietoa ja apua saat lukion opinto-ohjaajalta.

Lukion OPS 2016