Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaissa sekä asiakasmaksusäännöissä muutoksia 1.8.2021 alkaen

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakiin sekä asiakasmaksusääntöihin tulee muutoksia 1.8.2021 alkaen.

Eduskunta hyväksyi 17.12.2020 varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja koskevan lain muutoksen, jonka Kurikan sivistyslautakunta hyväksyi kokouksessaan 23.2.2021. Lisäksi sivistyslautakunta hyväksyi kokouksessaan päivitetyn varhaiskasvatuksen asiakasmaksusäännön 1.8.2021 alkaen.

Muutoksen aiheuttamat toimenpiteet tiivistetysti:

  • Jokaiselle lapselle tehdään uusi maksupäätös 1.8.2021 alkaen tiedossamme olevien tulojen mukaan.
  • Jokaisesta lapsesta tulee täyttää kuukausittainen hoidon tarve tunteina -lomake sekä palauttaa se hoitopaikkaan, palvelupisteiden postilaatikkoon tai ilmoittaa tuntimäärä sähköpostilla (pph-ohjaajat@kurikka.fi).

Asiakasmaksuja koskevan lain muutoksen myötä varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alenevat erityisesti pieni- ja keskituloisilta perheiltä sekä niiltä perheiltä, joilla on varhaiskasvatuksen piirissä useampia lapsia.

Asiakasmaksusäännön muutos puolestaan koskee hoitotuntien tuntiporrastaulukkoa. Aiemmat tuntiportaat poistuvat käytöstä 1.8.2021 alkaen, ja jatkossa varhaiskasvatuksessa olevalle lapselle on varattavissa tuntiluokka neljästä portaasta ja esiopetuksessa olevalle lapselle viidestä portaasta. Asiakasmaksusääntö on luettavissa täällä.

Koska molemmat muutokset tulevat voimaan 1.8.2021, pyydämme, että varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajat toimittavat tarvittavat tiedot pikimmiten tai viimeistään perjantaina 9.4.2021 täältä löytyvällä lomakkeella.

Näin saamme tehtyä muutokset kevään aikana. Mikäli hoidontarpeen määrä tarkentuu vasta myöhemmin, sen voi muuttaa vielä heinäkuun loppuun mennessä. Tässä vaiheessa on tärkeää, että pystytte ilmoittamaan meille arvion elokuun hoidontarpeesta.

Alla olevassa tiedotteessa on kerrottu varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen uudet tulorajat sekä uudet maksuportaat, joista voitte valita perheellenne sopivan tuntiportaan hoidontarpeen mukaan.

Tiedote jaetaan perheille maaliskuun 2021 aikana.

Hautaluoma Terhi
perhepäivähoidon ohjaaja
terhi.hautaluoma@kurikka.fi
044 765 0199
Mäkitie 54
Koskiniemi Leila
perhepäivähoidon ohjaaja
leila.koskiniemi@kurikka.fi
044 550 3053
Kirkkotie 4, 61600 Jalasjärvi