Siirry sisältöön

Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen avustus

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt viime marraskuussa Kurikan kaupungille 12 000 euron erityisavustuksen vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen. Vähävaraiset perheet voivat hakea tukea Kurikan kaupungilta 7–15-vuotiaiden lasten ja nuorten urheiluharrastusmaksuihin. Avustuksen suuruus yhtä lasta kohden on maksimissaan 50 euroa kuukaudessa eli 600 euroa vuodessa.

Avustusta haetaan kaupungilta yhdessä oman urheiluseuran kanssa, sillä avustus toimitetaan suoraan seuralle. Ota siis ensin yhteyttä urheiluseuraasi, ja täyttäkää yhdessä avustuksen hakulomake. Voit myös tulostaa lomakkeen tämän sivun lopusta ja toimittaa sen esitäytettynä seurasi yhteyshenkilölle, jonka kanssa viimeistelette hakemuksen. Jos perheesi saa tukea seurakunnalta tai JIK ky:n sosiaalipalveluista, voit täyttää lomakkeen myös heidän kanssaan. Jos lomakkeen tässä tapauksessa toimittaa suoraan kaupungille, siihen on lisättävä lapsen nimi, jotta avustus osataan kohdentaa oikein.

Avustuksen perusteena voi olla esimerkiksi perheen pienet tulot (perheen nettotulot alle 2000 €/kk), työttömyys, sairaus tai työkyvyttömyys, yksinhuoltajuus, monilapsisuus (maksettavana vähintään 3 lapsen urheiluharrastusmaksut) tai jokin muu syy.

Mukana hankkeessa ovat tällä hetkellä Kurikan Ryhti, Kurikan Punttiklubi, Kurikan Visa, Jalasjärvi Airsoft, Jurva-70, Jurvan Liekki, Jalasjärven Naisvoimistelijat ja Jurvan Urheilijat, joten avustusta on mahdollista saada näiden seurojen toimintaan. Jos oma urheiluseurasi puuttuu listasta, pyydä seurasi yhteyshenkilöä olemaan yhteydessä liikuntatoimenpäällikköön.

Siltakorpi Annukka
Liikuntatoimen päällikkö
annukka.siltakorpi@kurikka.fi
0400 273 960