Siirry sisältöön

Uimavesien laatutiedotus

Yleisten uimarantojen uimavedestä mitataan kesäisin uimakauden aikana säännöllisesti sellaisten bakteerien pitoisuuksia, jotka osoittavat uimaveden ulosteperäistä saastumista. Uimarannoilta tehdään aistinvaraisesti havaintoja myös syanobakteerien eli sinilevien ja jätteiden esiintymistä. 

Uimaveden ulosteperäinen saastuminen ja sinilevät voivat aiheuttaa haittaa uimareiden terveydelle, kuten esimerkiksi pahoinvointia ja vatsa- ja iho-oireita.

Viimeisimmät tulokset uimaveden laadusta ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla sekä tällä sivustoilla uimapaikkojen alla.

JIK alueen uimarantojen uimaveden laatu on laboratoriotutkimusten mukaan täyttänyt laatuvaatimukset.

Sinilevätilanne 2021

Lamminjärvi: Ranta asetettu uimakieltoon runsaiden sinileväesiintymien vuoksi (päivitetty 14.7.2021)
Pitkämö: Ranta asetettu uimakieltoon runsaiden sinileväesiintymien vuoksi (päivitetty 6.8.2021)

Rantojen sinilevätilanteesta tiedotetaan rannan ilmoitustaululla. Huomioitavaa on, että syanobakteerien määrä vedessä voi vaihdella nopeasti. Tästä syystä myös käyttäjien on syytä arvioida tilannetta ennen uimaan menoa.  Runsaiden sinileväesiintymien aikana uimista tulee välttää. Suihkussa käyntiä suositellaan uimisen jälkeen.

Sinilevätilannetta seuraa rannan ylläpitäjät sekä terveysvalvonta. Havainnoista voi ilmoittaa alla oleviin yhteystietoihin.

Samuli Mäenpää
vs. liikuntatoimen päällikkö
samuli.maenpaa@kurikka.fi
0503428159