Siirry sisältöön

Apua yrittäjälle koronatilanteesta johtuviin vaikeuksiin

Useat tahot ovat aloittaneet erilaisten tukitoimien kehittämisen, joilla pyritään auttamaan yrittäjiä koronaepidemian aiheuttamien vaikutusten hallinnassa ja ehkäisemisessä. Tälle sivulle on kerätty eri toimijoiden ohjeistusta. Tilanne muuttuu ja uutta tietoa päivitetään koko ajan lisää, joten kannattaa käydä säännöllisesti tutustumassa sivuston sisältöön. Sivuja päivitetty 7.10.2020.

Tältä sivulta löydät tietoja seuraavista aiheista:

Yksinyrittäjän tuki

Yksinyrittäjien tukihaku on päättynyt 30.9.2020. Päätöksiä tehdään vielä lokakuun ajan. Mikäli olet hakenut tukea etkä ole vielä saanut päätöstä, otathan yhteyttä yritysasiamies Jussi-Pekka Kurikkaan.

Kurikka Jussi-Pekka
yritysasiamies
jussi-pekka.kurikka@kurikka.fi
044 760 9122

Yrityksen digituki

Kurikkalaiset yritykset voivat hakea kaupungilta tukea vuonna 2020 tehtyihin uusiin digitalisaatiotoimenpiteisiin kuten uusiin verkkosivuihin, verkkokauppoihin ja järjestelmähankintoihin. Tuen suuruus on 200€.

Lue lisää: https://kurikka.fi/digituki.

Kurikkalaista yrittäjäkokemusta ja tukea saatavilla

Kaksitoista kokenutta yrittäjää/yrityselämän vaikuttajaa ovat lähteneet mukaan talkoisiin. Näiden nimien takana on valtava määrä kokemusta yrityselämän laskuista ja nousuista. Mentorit antavat aikaansa, apuja ja vertaistukea kurikkalaisille yrittäjille tässä vaikeassa tilanteessa. Tarkoitus ei ole tarjota valtion luomia tukipaketteja, vaan kokemusta, käytännön vinkkejä, henkistä tukea, vertaiskeskustelua, jne. Käytä siis mahdollisuus hyväksesi ja ota yhteyttä konkareihin (ensisijaisesti puhelimitse). Palvelu on maksutonta. Katso lista mentoreista alla olevasta kuvasta tai linkistä.

Kokemusta ja tukea yrittäjälle

Muut yhteistyötahot

Yrityskauppapalvelut tarjoaa maksuttoman puolen tunnin etätapaamisen (verkko- tai puhelinkeskustelu) yrityksen myyntiä, ostoa tai sukupolvenvaihdosta suunnitteleville yrittäjille. Tapaamisessa tasataan tiedot tilanteesta, keskustellaan tavoitteista ja tehdään ehdotus seuraavista askelmerkeistä. Laita viestiä juhatall@gmail.com ja sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. Tarjous on voimassa 15.6.2020 saakka.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry yhteistyössä Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamareiden kanssa tarjoaa keskusteluapua ja asiantuntemusta alueen yritysten käyttöön koronakriisin aiheuttamissa haasteissa. Palvelu on maksutonta ja tarjolla kaikille Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla toimiville yrityksille ja yrittäjille.

Suomen Yrittäjät ovat koonneet sivustolleen kattavan tietopaketin:
Kaikki koronasta yrittäjälle

Uusyrityskeskus Neuvoa-antavasta saa neuvonta-apua koronakriisin vuoksi talousvaikeuksiin joutuneille yrityksille ja yrittäjille. Apua tarvitsevat voivat olla yhteydessä puhelimitse tai varata aikoja uusyrityskeskuksen neuvontaan ajanvarauskalenterista www.neuvoa-antava.fi

Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu

  • auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä
  • neuvojat ovat yrityksen talouden- ja terveyttämisen asiantuntijoita
  • palvelu on luottamuksellista ja maksutonta
  • soita 0295 024880 (pvm/mpm) ma-pe klo 9.00–16.00

Maaseutuohjelman kehittämishankkeilla on mahdollisuus auttaa koronan aiheuttamia haasteita. Hankkeiden sisältöjen mukaisesti neuvonta, ohjeistus ja tiedonvälitys saattavat helpottaa yrittäjien tilannetta huomattavasti. Kysy lisää Leader Suupohja (Kurikka + Jurva) tai Leader Liiveri (Jalasjärvi).

Maaseudun yritysten ja maatalouden väliaikainen tukipaketti 18.5. alkaen

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki

  • maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä
  • alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita.
  • Lisätiedot

Alkutuotannon väliaikainen tuki

Tuki on tarkoitettu alkutuotannon alalla toimiville, koronakriisistä suoraan kärsineille yrityksille. Tällaisia ovat esimerkiksi sellaiset erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi. Lisätiedot

Yrittäjän oikeus työttömyysturvaan

TE-palveluiden sivuille on koottu tärkeää tietoa työnhakijaksi ilmoittautuvalle yrittäjälle. Sieltä löytyy myös mm. ohjeet: Työnhakijaksi ilmoittautuminen Oma asiointi -palveluun askel askeleelta.

Hallitus on esittänyt, että työttömyysturvan väliaikaiset muutokset jatkuisivat 31.12.2020 saakka. Alun perin väliaikainen työmarkkinatuki oli päättymässä 30.6. Lisätietoja Kelan sivulta osoitteesta https://www.kela.fi/tyottomyysturva-yrittaja.

Verohallinto

Päivittyvä kooste koronatilanteen vaikutuksista veroasioiden hoitamiseen

#tueyrittäjää: kurikkalaisia verkkokauppoja ja noutoruokapaikkoja

Koronapandemian jyllätessä yritysten toimeentulo riippuu täysin siitä, miten ihmiset käyttävät palveluita. Olemme koonneet www.asujaela.fi sivulle listaa kurikkalaisista verkkokaupoista. Suosittelemme edelleen hankkimaan välttämättömät ostokset paikallisista kivijalkakaupoista ja käyttämään palveluita (terveenä!), mutta haluamme myös kannustaa tutustumaan kattavaan verkkokauppatarjontaan. Lista päivittyy jatkuvasti, kun saamme tietoomme palveluntarjoajia. Lähetä logo ja linkki verkkokauppaasi osoitteeseen jussi-pekka.kurikka@kurikka.fi.

PS. Lataa MyCashflown maksuton opas verkkokaupan markkinointiin tästä.

Sivuille on koottu listaus myös kurikkalaisista ravintoloista ja kahviloista, joista asiakkaat voivat noutaa syötävää. Auta yrittäjää ja helpota omaa arkeasi tilaamalla välillä noutoruokaa!

Puuttuuko yrityksesi listalta? Lähetä logo, yhteystiedot ja mahdollinen linkki verkkosivullesi osoitteeseen jussi-pekka.kurikka@kurikka.fi.

Kaupungin vuokra-asiat

Tiedustelut ja kyselyt liittyen Kurikan Toimitilat Oy:n vuokriin tulee osoittaa suoraan toimitusjohtaja Tapio Ketoselle p. 044 7022 467, tapio.ketonen@kurikka.fi

Tiedustelut ja kyselyt liittyen kaupungin vuokriin (vuokranantajana Kurikan kaupunki, ei Kurikan Toimitilat Oy) tulee osoittaa apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukolle p. 044 550 2639, juha.luukko@kurikka.fi

Yrityspalvelupiste Formu

Yrityspalvelupiste Formu palvelee yrittäjiä osoitteessa Keskuspuistikko 14, Kurikka.Voit olla yhteydessä kaupungin elinvoimaosaston väkeen myös puhelimitse ja sähköpostillakin. Voit myös liittyä “Formu ja yrittäjät” -WhatsApp-ryhmään: https://chat.whatsapp.com/GCAhqEsAXI6GbeOEo57mJn

Formun asiantuntijat:
apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko p. 044 550 2639 juha.luukko@kurikka.fi
yritysasiamies Jussi-Pekka Kurikka p. 044 760 9122 jussi-pekka.kurikka@kurikka.fi maaseutupäällikkö Reijo Hämäläinen p. 0400 877 679 reijo.hamalainen@kurikka.fi
maaseutuasiamies Pirjo Tammela p. 0500 234 441 pirjo.tammela@kurikka.fi
korkeakouluasiamies Tarja Sandvik p. 0406807180 tarja.sandvik@seamk.fi
projektipäällikkö Osku Ketola p. 044 550 2901 henry.ketola@kurikka.fi

Pysy mukana uutisvirrassa ja tilaa Kurikan elinkeinotoimen uutiskirje : https://kurikka.fi/tyo-ja-yrittaminen/yrityspalvelut/uutiskirje/