Siirry sisältöön
‹ Palaa Tapahtumalistaan

Tekoälyllä taidetta?!

02.05.2023 17:00 – 31.05.2023 17:00, Jurvan kirjasto

Tekoälyllä taidetta?! -näyttely esittää, minkälaisia mahdollisuuksia tekoäly antaa kuvateosten ideoimiseen ja luomiseen. Teokset ovat öljymaalauksen, piirroksen ja valokuvan kaltaisia. Niiden miljööt vaikuttavat olevan sadusta, nykyhetkestä tai kokonaan toisesta maailmasta. Teokset ovat syntyneet joko valokuvan tai tekstin tai molempien pohjalta.

Vaikka tekoälyn luoma taide on ollut olemassa jo vuosia, niin vasta viime vuonna julkaistut työkalut – kuten DALL-E, Midjourney ja Stable Diffusion – ovat mahdollistaneet sen, että harrastelijakin voi luoda monimutkaisia, abstrakteja tai fotorealistisia teoksia vain kirjoittamalla muutaman sanan tekstiruutuun. Näistä kolmesta työkalusta olen käyttänyt DALL-E 2:ta ja Stable Diffusionia.

Loin tämän näyttelyn kahdesta syystä. Tekoäly kiinnosti minua, koska opiskelin sitä aikoinaan Aalto-yliopistossa. Toiseksi koska luin jokin aika sitten, että tekoälyn avulla voi luoda tietyn tyylisuunnan mukaisia teoksia. Niinpä halusin tutkia sitä, miten se on mahdollista ja mitkä ovat sen rajat.

Mutta pystyykö tekoäly luomaan kaiken sen, mitä tekijä on mielessään nähnyt?

Alla on ajankohdat, jolloin olen paikalla kertomassa siitä, miten näyttely syntyi.

Keskiviikko 3, 10, 17 ja 24 klo 18:00.

Ilkka Yläkoski

Jurvan kirjasto

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Tapahtuman järjestäjä

Jurvan kirjasto
kirjasto.jurva@kurikka.fi