Siirry sisältöön
‹ Palaa Tapahtumalistaan

Kurikan kaupunginkirjaston SATUTUOKIOT

14.01.2021 10:00 – 14.01.2021 11:00, Kurikan kaupunginkirjasto

Tervetuloa Kurikan kaupunginkirjaston kevään satutuokioihin!

Satutuokiota järjestetään joka toinen torstai (parilliset viikot) klo 10:00 Kurikan kaupunginkirjastossa.

Satutuokioihin ovat tervetulleet kaikki lapset (ja toki aikuisetkin). Tervetulleet ovat niin päiväkodit, perhepäivähoitoryhmät, kerhot, eskarit kuin perheetkin!

Satutuokioissa luetaan erilaisia kuvakirjoja ja tarinoita, joskus myös lauletaan, leikitään, loruillaan tai tehdään muuta mukavaa. Kuvakirjojen kuvat heijastetaan mahdollisuuksien mukaan videotykillä jotta kaikki näkisivät paremmin. Alaikärajaa ei ole, mutta tarinoita pitäisi kuitenkin jaksaa jo kuunnella pitkäjänteisemmin. Välillä tarinat ovat pidempiä, välillä lyhyempiä. Aiheetkin vaihtelevat jännittävistä vampyyreistä tunteiden tutkiskeluun ja kaikkeen näiden väliltä!

Satutuokioon saa osallistua aktiivisesti, ja monesti tätä myös rohkaistaan. Mutta muistetaan kuitenkin pitää huolta, että kaikilla olisi mukava ja rauhallinen kuuntelukokemus. Huolehditaan siis kuuntelurauhasta, jolloin lukijankaan ei tarvitse alkaa korottaa ääntään tullakseen kuulluksi. Lukija on ensisijaisesti kertomassa tarinoita ja eläytymässä niihin, sekä ohjaamassa satutuokioon kuuluvaa toimintaa. Aikuisten tehtävänä onkin tällöin huolehtia yleisestä rauhan ylläpitämisestä jolloin lukija voi keskittyä olennaiseen, eli tarinointiin.

Satutuokio kestää kerrasta riippuen 30-45min.
Satutuokioon kannattaa saapua ajoissa koska aloitamme tasan klo 10. Kirjasto on odotteluajan normaalisti käytössänne joten lastenosastolla voi vaikka värittää, tutkia kirjoja tai leikkiä leluilla sen aikaa kun odottaa tuokion alkua.
Varsinkin näinä aikoina, kun käsienpesu on äärimmäisen tärkeää, on hyvä tulla ajoissa. Kirjaston aulasta löytyy kaksi vessaa joissa on yhteensä kolme lavuaaria. Kirjastosta löytyy myös suihkutettavaa käsidesiä.
Satutuokiosta voi lähteä myös ennen sen varsinaista loppua kunhan huolehtii ettei lähtö häiritse muita kanssakuuntelijoita.
Satutuokion jälkeen kirjasto on normaalisti käytettävissänne!

Satupassiin voi kerätä jokaisesta satutuokiosta saatuja tarroja!

Satutuokioiden pääsääntöisenä lukijana toimii erikoiskirjastonhoitaja Hanna Roslöf, mutta lukijat voivat vaihdella.

Myös teemat vaihtuvat viikoittain. Satutuokion teema pyritään julkaisemaan viikko ennen satutuokiota. Teemat päivittyvät kirjaston tapahtumakalenteriin www.kurikankirjastot.fi

Jos ja kun satutuokiolla tapahtuukin jotain perin eriskummallista siitä tiedotetaan kyllä vielä erikseen! Silmät ja korvat siis hörölle!

Myös satutuokion peruuntumisista pyrimme tiedottamaan mahdollisimman ajoissa mutta epidemia-aikoina muutokset voivat tapahtua nopeallakin aikavälillä joten pidätämme oikeudet muutoksiin.

Kurikan kaupunginkirjaston satutuokiot:
14.1.
28.1.
11.2.
25.2.
11.3.
25.3.
8.4.
22.4.
6.5.
20.5.

Tervetuloa! Nähdään satutuokioissa!

Kurikan kaupunginkirjasto

Seurapuistikko 2

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Tapahtuma muualla verkossa

Tapahtuman järjestäjä

Kurikan kaupunginkirjasto