Siirry sisältöön
‹ Palaa Tapahtumalistaan

Jenni Latva: Moblog

10.06.2020 10:30 – 31.07.2020 15:00

Kun tekee intohimostaan ammatin, on vaara, että tekemiseensä leipääntyy. Näin kävi minulle. Kuvien ottamisesta tuli rutiinia enkä löytänyt siitä enää iloa. Omat odotukset ja kriteerit olivat korkealla ja kuvaamisesta tuli suorittamista. 

Kännykkäkamera ja Instagram toivat kuvaamisen ilon ja oivaltamisen takaisin. Sen, mitä Instagramiin laittaa esille, ei tarvitse olla loppuun asti viilattua täydellistä valokuvaa. Instagram on armelias. Ja kännykkä antaa anteeksi kuvien teknisiä vajaavaisuuksia. 

Kännykkäkuvaamisella on myös vastustajansa, mutta kuvaamisessa ei kalusto kuitenkaan määrittele onnistumisia. Kännykkä on korvannut omassa elämässäni myös arkisen pienen pokkarin, joten elämän tähtihetket tallentuvat useimmiten kännykän muistiin kuin kameran muistikortille. Kännykkä kun on miltei aina saatavilla.

Kaikki näyttelyn kuvat onkin kuvattu kännykkäkameralla ja suurin osa julkaistu Instagram-tililläni. Kuvia läpi kahlatessani huomasin, että omia jalkoja tulee kuvattua suhteellisen paljon. Ne ovatkin näyttelyssä ansainneet oman kollaasinsa.  

Suuri kiitos Kurikan kaupungille apurahasta ja Wanhalle Asemalle näyttelytilasta!

<span style=”display: inline !important;”>Jenni Latva</span>

<span style=”display: inline !important;”>——————–</span>

MOBLOG

Moblog-lyhenne tulee sanoista ”mobile blogging”. Näyttelyn nimi juontaa kuitenkin maakuntalehti Ilkan verkkosivuilla olleesta mobiilikuvapalvelusta, jonka nimi oli myös ”Moblog”. Kuvaajat sekä toimittajat lähettivät sinne kännykkäotoksiaan multimediaviesteinä suoraan juttukeikoilta. Ilkan Moblog eli kulta-aikaansa noin viisitoista vuotta sitten.

Avoinna arkisin 10.30-15

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Tapahtuma muualla verkossa