Siirry sisältöön
‹ Palaa Tapahtumalistaan

Historialuento: Se tapahtui meille-isän ja tyttären matka inkerinsuomalaisuuteen

23.02.2022 18:00 – 23.02.2022 19:00, Verkkotapahtuma, Kurikka

Lea ja Santeri Pakkanen, inkerinsuomalaiset isä ja tytär, lähtivät selvittämään sukunsa vaiheita. Alkoi matka Jäämeren rannalle Jakutiaan, jonne karkotettiin isoäiti, ja siperialaiseen Gulag-vankileirikaupunkiin, jonne päätyi isoisä. Se johdattaa Venäjän Karjalaan, mihin hengissä selvinneet inkeriläiset pääsivät sodan jälkeen, ja Pietarin alueelle, missä inkeriläiskylien tilalla ovat venäläislähiöt. Oliko inkerinsuomalaisten paluumuutto Suomeen lopulta paluu vai muutto? Toimittaja, tietokirjailija, VTM Lea Pakkanen luennoi kirjan synnystä, tekoprosessista ja inkerinsuomalaisuudesta. 

Monivuotisen projektin tuloksena syntyi tietokirja, joka piirtää esiin inkerinsuomalaisten historiaa 1600-luvulta tähän päivään tutkimustiedon, arkistomateriaalin ja Pakkasten suvun kokemusten kautta. Historian ystäväin Liitto valitsi teoksen Se tapahtui meille – isän ja tyttären matka inkerinsuomalaisuuteen vuoden 2020 historiateokseksi.

HUOM! Luento toteutetaan verkkoluentona. Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.

Luentosarja järjestetään yhdessä Kurikan kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Verkkotapahtuma, Kurikka

Toteutetaan verkkoluentona. Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.

Hinta

Ilmainen sisäänpääsy

Tapahtuman järjestäjä

Kurikan kansalaisopisto yhteistyössä Kurikan kaupungin kulttuuritoimen kanssa.