Siirry sisältöön

Pirkanmaan liiton tiedote: Hämeenkyrön ohitustien investointi valtatie 3:lla alkaa

18.6.2019

Hallitus julkisti tänään esityksensä kuluvan vuoden valtion talousarvion lisäbudjetista. Hallitusohjelman mukaisesti lisäbudjetissa käynnistetään merkittäviä liikennehankkeita.

Hallituksen esityksen mukaan Hämeenkyrön ohitustien investointi alkaa tänä vuonna 2,4 miljoonan euron määrärahalla. Samalla investoinnille osoitetaan 64 miljoonan euron valtuus.

VT3:n kolmen vaalipiirin eduskuntaverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja  Jouni Ovaska on tyytyväinen hallituksen esitykseen:

Ovaskan mukaan tien rakentamisella on merkittävä työllisyyttä parantava vaikutus, ja hanke mahdollistaa suunnitellun maankäytön edistämisen: -Vuosikymmenten vaikuttamistyö kantaa vihdoin hedelmää. Jälleen on todettava, että tällaiset merkittävät hankkeet etenevät vain ja ainoastaan maakuntarajat ylittävällä yhteistyöllä.

-Nyt tuli jytky! Hämeenkyrön ohitustie on ollut vuosikymmeniä suunnitelmissa, mutta aina jokin muu hanke on mennyt edelle. Virkamiehet, yrittäjät ja poliitikot ovat tehneet hartiavoimin töitä asian eteen. Hämeenkyrön ohitustie palvelee elinkeinoelämää ja lisää liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Monen ihmisen arki tulee helpottumaan. Erityisesti raskaalle liikenteelle Hämeenkyrön lukuisat kiertoliittymät ovat hankalia ja osalle kalustoa jopa mahdottomia ajaa.

VT3:n neljän maakunnan vaikuttamistyön pääsihteerinä toimiva Pirkanmaan liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela on myös tyytyväinen hallituksen lisäbudjettiesitykseen. Hän kiittää niin maakuntien liittoja kuin 43 kansanedustajan eduskuntaverkostoa hyvästä yhteistyöstä:

-Ilman laajemman alueen yhteistyötä ei investointihankkeiden priorisointi olisi ollut mahdollista. Tampere-Vaasa -yhteysvälin yhteistyö jatkuu tämän jälkeenkin, sillä yhteensä 128 miljoonan euron investointipaketissa on edelleen odottamassa useita kohteita, joilla pitää parantaa valtatien nyt heikkoa palvelutasoa.

Nyt esitetystä lisäbudjetista päättää eduskunta juhannuksen jälkeisellä viikolla.