Siirry sisältöön

Kurikka innostaa yhteisöjä ja yrityksiä järjestämään kävely- ja pyöräilytapahtuma

Kurikan kaupungin liikuntatoimi kokoaa Kurikan alueelle kävely- ja pyöräilytapahtumien kalenteria vuoden 2021 kesän ja alkusyksyn ajalle. Toiveena on, että yhdistykset, seurat, järjestöt, yritykset ja vapaaehtoisten ryhmät järjestäisivät erilaisia kaikille avoimia ja maksuttomia yhteislenkkitapahtumia. Lenkit voivat olla joko kävely- tai pyörälenkkejä. Lenkkien on tarkoitus olla sellaisia, että monen tasoisten liikkujien on mahdollista osallistua.

Järjestävä taho voi vapaasti ideoida kävely- tai pyöräilytapahtuman toteuttamisen. Tapahtuman aikana järjestävä taho voi halutessaan esitellä esimerkiksi toiminta-aluettaan, kyläänsä, luontoreittejä, retkeilypaikkoja tai toimintaansa. Tarkoituksena on järjestää kohtaamisia ja saada ihmiset liikkumaan yhdessä uusiin paikkoihin.

Ajatuksena on, että järjestettävillä yhteislenkeillä on vetäjät kutsuvan tahon puolesta.

Tapahtumista kootaan Kurikan yhteinen kävely- ja pyöräilytapahtumien kalenteri, jota kaupunki markkinoi mm. paikallislehdissä. Kävely- ja pyöräilykalenterin koonti on osa Kurikan kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmaa. Kurikan kaupungin verkkosivuilta löytyy ilmoittautumislomake, jolla erilaiset seurat, yhdistykset, järjestöt, yhteisöt, yritykset ja vapaaehtoisten ryhmät voivat ilmoittaa itse järjestämistään kävely- tai pyöräilytapahtumista.

Kävely- ja pyöräilytapahtumien ilmoittaminen:

http://www.kurikka.fi/kavellenjapyoraillen