Siirry sisältöön

Kurikan torilla uusi valoeläinryhmä

Kurikan torille (Asematie 8) on saapunut uusi valoeläinryhmä, jossa on jänis ja kaksi hirveä. Uudet valot sytytettiin ensi kertaa tällä viikolla, ja sitä katselemassa oli Kurikan keskustassa sijaitsevien Jyrän ja Nummen päiväkotien lapsiryhmiä.

Kuva valoeläinryhmästä pimeässä. Jänis ja kaksi hirveä.
”Jänöjussi kummastelee ohi jolkottavaa hirviperhettä”

Jouluna 2021 järjestettiin Kurikassa kaikille avoin kysely, jossa sai kertoa mielipiteensä, mikä kolmesta jouluvalovaihtoehdosta olisi hienoin ja mikä olisi sille paras paikka. Kysely oli avoinna verkossa, sosiaalisessa mediassa sekä kirjastoissa. Lisäksi leikkimielisiä äänestyksiä järjestettiin muutamissa päiväkodeissa ja koululuokissa. Elinvoimalautakunta teki asiassa päätöksen keväällä 2022, ja päätös oli sama kuin kyselyssä eniten kannatusta saanut vaihtoehto, nimeltään ”Jänöjussi kummastelee ohi jolkottavaa hirviperhettä”. Hankintaan käytettiin osallistavan budjetoinnin varoja.

Kaupungin jouluvaloja on perinteisesti ollut Kurikan keskustassa, Jalasjärven keskustassa sekä Jurvan keskustassa. Sähkön säästäminen on ollut kuluneen syksyn aikana vahvasti esillä, ja myös jouluvaloista ja niiden sähkönkulutuksesta on keskusteltu. Uuden valoeläinryhmän teho on 78 W, ja kaikkien jouluvalojen sähkönkulutus koko Kurikassa jouluvalokauden (49 vrk) aikana on yhteensä noin 3000 kWh. Uusia jouluvaloja hankittaessa on otettu käyttöön vähemmän sähköä kuluttavia led-ratkaisuja.

”Olemme pitäneet tärkeänä, että Kurikan jouluvaloperinne jatkuu, ja pimeänä vuodenaikana asukkaille tuodaan iloa ja hyvää mieltä jouluvalojen muodossa”, toteaa kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa.